Jette Jensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnehaveklasseleder Jette Jensen, 55, bor i Køge.

Uddannelse:

Pædagog fra Slagelse Børnehaveseminarium.

Arbejdsplads:

Søndre Skole i Køge.

Jette Jensen har undervist børnehaveklassebørn i mere end 25 år. Hun lærer dem blandt andet at sidde stille og lytte, når læreren taler. Børnene lærer også om tal og bogstaver, de leger med lyde og ord og udvikler deres sociale evner. De bager, har billedkunst, klippeklistrer, spiller musik, synger og leger en masse forskellige lege. Jette Jensen bruger også bøger om matematik og dansk til børnehaveklassetrinnet i sin undervisning.

Mit arbejde lige nu:

Det vigtigste for mig er at fastholde legen som noget afgørende. Det kan sagtens lade sig gøre at lege alle de ting, som børnene skal lære, ind. Legen giver børnene lyst til at gå i skole, og så bliver deres indlæring bedre.

Mit arbejde om fem år:

Jeg kunne godt tænke mig at være med til at starte nogle aktiviteter for enlige forældre. For eksempel en slags café, hvor forældrene kunne få et netværk. Så kunne de lære at bage eller gå ture på stranden sammen med deres børn og på den måde også give sådan noget videre til deres børn.

Efteruddannelse:

Sidst, jeg var på efteruddannelse, var i september sidste år. Jeg var på en uges kursus om AKT-arbejde (adfærd, kontakt og trivsel) i indskolingen, altså 0.-2. klasse.

Ting, som er vigtige for mig:

1. En af de bøger, jeg synes rigtig godt om, er Gunilla O. Wahlströms »Kirre«. Jeg vil ikke sige, at det er den bedste bog, jeg har læst, men den har virkelig gjort indtryk på mig.

2. Når jeg er træt, går jeg en tur med min mand, ellers falder jeg i søvn på sofaen. Vi bor tæt på Køge Ås, hvor der er en helt fantastisk natur. Når man kommer hjem efter sådan en tur, er trætheden helt væk.

3. Min yndlingsting er min tennisketsjer. Jeg har spillet tennis i 31 år, men jeg er ikke særligt god. Når jeg har brug for at afreagere, er det rigtig godt at komme ud og slå til nogle bolde.

4. Nissen symboliserer min familie, som jeg prioriterer fantastisk højt. Den har været min bedstemors, hun havde en hel samling, som stod højt oppe på radioen. Jeg kan huske dem, helt tilbage fra jeg var tre år.

5. Den vigtigste bog i mit arbejde er »Sproglig opmærksomhed«. Jeg bruger den hver dag i 15-20 minutter, den er fyldt med rim og remser og forskellige lege, som skal vænne børnene til at lytte.

6. Det vigtigste på mit arbejde er mine kolleger. Det er godt at have nogle at spille bold op ad, for ellers kan man ikke udvikle sig.

7. Man kan ikke altid nøjes med at være lærer i børnehaveklassen, indimellem har børnene også brug for en ekstra mor.

Powered by Labrador CMS