"Jeg er ikke en jublende glad ja-siger, fordi vi står stadig med mange problemstillinger", siger lærer David Møller.

Lærer: Godt med et klart flertal

Det er rart, at det blev klart ja, men vi skal ikke glemme alle dem, der stemte nej, siger lærer David Møller, Store Heddinge Skole. "Det bedste er næsten, at så mange har stemt. Det viser, at vi har en aktiv forening med et aktivt bagland", tilføjer han.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg er glad for, at det blev et klart ja", siger David Møller, der er lærer på Store Heddinge Skole i Sydsjælland, og som selv stemte ja.

"Men det bedste er næsten, at så mange har stemt. Det viser, at vi har en aktiv forening med et aktivt bagland", tilføjer han.

Men igen: "Det er rart, at det er en så klar afgørelse, næsten uanset om det blev et ja eller et nej. Det er rart, at der er en vis enighed, i hvert fald".

"Men vi skal huske, at næsten 30 procent har sagt nej. Deres stemme skal høres, også. Der er mange bekymringer for vores situation, og mange spekulationer, som meget vidtrækkende, synes jeg. Det viser debatten", tilføjer David Møller.

"Der er spekuleret over, om der er masterplan bag, der rækker langt ud over selve overenskomsten. En større samfundsomvæltende plan med Bjarne Corydon som dukkefører. Det er der muligvis, det var bare ikke det, vi stemte om. Det var derfor jeg stemte ja. Det andet må vi stemme om til Folketingsvalget".

Stemte ja til bedre løn og bedre muligheder for sjette ferieuge

David Møller var i tvivl om, hvad han skulle stemme, men kom frem til, at hvis han ville have mere i løn og bedre mulighed for at afholde sjette ferieuge, måtte han stemme ja til OK15.

Og altså: Hvis man er utilfreds med lov 409 og folkeskolereformen, må man stemme de ansvarlige ud af folketinget, ræsonnerer han.

"Men jeg er ikke en jublende glad ja-siger, fordi vi står stadig med mange problemstillinger. Den udvikling, der har været det sidste årstid efter lov 409 og skolereformens indførelse, har været en katastrofe for folkeskolen. Det vil vise sig som problem for folkeskolen som institution på sigt", siger David Møller.

"Kvaliteten i tilbuddet er faldet drastisk, og det vil den fortsat gøre, hvis ikke der bliver taget om hånd om det".

Foran ligger et sejt træk

Foran ligger et langt, sejt træk for Lærerforeningen, mener David Møller. Opinionen og magthaverne skal påvirkes med pædagogiske og lærerfaglige argumenter, så skolen igen kan komme på rette spor.

"Jeg håber, at man får øjnene op for, at skolereformen er så stærkt underfinansieret, og at regeringen og Folketinget vil anerkende det. I sidste ende et spørgsmål om resurser", siger David Møller, efter at 

30.100 medlemmer af Danmarks Lærerforening stemte JA, svarende til 70,1% af de afgivne stemmer.

Lærerne stemmer ja