Lockout-aktionen i Sønderborg er arrangeret af lærerne på Ulkebøl Skole
Lockout-aktionen i Sønderborg er arrangeret af lærerne på Ulkebøl Skole

Lockoutet lærer indrømmer brug af EPO

Claus Foged Predstrup fra Broager Skole indrømmede i dag kort før afgang fra Sønderborg Slot i lærernes lockout løb brug af EPO (Engagement, Passion og Opfindsomhed). "Man kan ikke andet, når man er lærer", sagde han. "Hele den danske lærerstand bruger dagligt EPO, og må vi ikke undervise, skal vi have afløb et andet sted".

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lockout-aktionen i Sønderborg er arrangeret af lærerne på Ulkebøl Skole med deltagelse af lærere fra andre af kommunens skoler. Aktionen er et 7 km langt løb rundt i Sønderborg by med start og mål på Sønderborg Slot. Strækningen kan tages på gåben, i løb eller på cykel. Eneste kendetegn er et gult skilt, hvor der står LOCKOUTET. Der kåres ingen vinder af løbet, da alle deltagende lærere bruger EPO.

Nikolaj Krogh Nielsen fra Ulkebøl Skole, der deltager i dagens løb på gåben, mener, det er utrolig vigtigt med disse aktioner.

"Aktiviteterne styrker det kollegiale sammenhold, ikke bare på den enkelte skole, men blandt hele kommunens lærere".

"Det er vigtigt at skulle noget under konflikten", siger Anja Lund fra Ulkebøl, der også tager turen på gåben trods isnende kulde og slud.

Skorstensfejeren: Det er regeringens skyld

Turen går blandt andet forbi Føtex. Her sidder Bent i bistroen og kigger ud på lærerne, der går forbi. Han er pensioneret skorstensfejer. Han mener, konflikten er regeringens skyld.

"De forsøger at tryne lærerne. Jeg håber, I får det igennem", siger han til de aktionerende lærere, der efter de første kilometer i hård blæst og sludbyger er begyndt at fryse, men stadig har et smil på læberne.

Lærere efterlyser forældrene

Pia Wraae, Lone Møller og Anne Funder-Kristensen, der kommer fra Ahlmann-skolen, cykler ruten igennem i den hårde blæst. De anser KL's lockout som en trussel mod demokratiet og frygter, at de vil gøre lærerne helt møre ved at tømme den særlige fond, for så er der statueret "et godt" eksempel til de kommende overenskomstforhandlinger inden for de offentlige områder.

Men nytter lærernes aktioner? De tre lærere fra Ahlmann-skolen efterlyser, at forældrene kommer på banen. De mener, lærerne kæmper alene i øjeblikket, og derfor er det væsentligt, at de lockoutede lærere er synlige i gadebilledet hver eneste dag og gør befolkningen opmærksom på, at de er lockoutede og ikke strejkende.

"Det er et problem, at vi ikke er gode nok til at forklare befolkningen, at vi ikke strejker, men er midlertidigt fyrede og derfor heller ikke får løn eller strejkepenge. Vi forgælder os faktisk mere og mere, for hver dag konflikten varer".

EPO'en styrker lærernes kamp

Dagens 7 km-tur er kun et af i alt tre arrangementer/happenings, hvor lærerne synliggør deres lockout. Kulden bider i kinderne på alle, og den stærke blæst gør turen svær for de cyklende lærere, særligt på vej over Chr.X. bro, men budskabet er begyndt at nå ud, for den pensionerede skorstensfejer Bent i Føtex' Bistro siger til sin sidemand,

"25 forskellige børn i en klasse skal da ikke have de samme opgaver, og det kræver tid til forberedelse".

Så derfor har Claus Foged Predstrup fra Broager heller ikke problemer med at indrømme brug af lærer-EPO. Det er epo'en, der styrker og formidler lærernes kamp mod KL, en kamp som med Sønderborglærerne med deres epo-niveau nok skal stå igennem - uanset længden.

De 7 km i bidende kulde og hårdtslående slud i dag er overstået, og befolkningen i Sønderborg har endnu en gang erfaret, at lærerne ikke sidder hjemme og dovner den, men i stedet bruger deres epo og snart dukker op i bybilledet igen

Powered by Labrador CMS