Iben Bohr og Lars Philip Nielsen har været lærerkolleger for ti år siden. Nu har de et bud på en ny dansk fødselsdagssang.
Iben Bohr og Lars Philip Nielsen har været lærerkolleger for ti år siden. Nu har de et bud på en ny dansk fødselsdagssang.

To lærere i finalen til sangskriverkonkurrence

Iben Bohr og Lars Philip Nielsen underviste i ti år på samme skole. Sammen har de givet et bud på Danmarks nye fødselsdagssang i DR’s konkurrence. Deres sang er netop blevet udvalgt til finalen blandt 700 indsendte numre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Han var musiklærer. Hun var dramalærer. Sammen havde de i ti år valghold i musical. Det er ti år siden, men godt samarbejde mellem lærerkolleger ruster ikke, og selv om Iben Bohr i dag er uddannelsesvejleder i Nyborg, og Lars Philip Nielsen er lærer på Hindsholmskolen i Dalby tæt på Kerteminde, så har de to vedligeholdt samarbejdet.

I denne uge blev det offentliggjort, at deres bud på en ny fødselsdagssang til danskerne: 'Mon du vågned' før uret?' er blandt fem udvalgte finalebud.

Lars Philip har endnu ikke afprøvet den blandt sine elever.

"Vi har ikke haft mulighed for at være samlet alle sammen, så bliver nok først på fredag. Men der er mange af mine elever, der har hørt den. Jeg kunne ikke dy mig for at fortælle om det. De synes, det er sjovt. Man er mere ægte, når man kommer på skærmen", siger han.

Først melodi - så tekst

Han fortæller, at det var Iben Bohr, der tog initiativet til, at de to igen skulle samarbejde om et større projekt.

"Jeg vidste faktisk ikke, at der var udskrevet en konkurrence. Iben så det, og vi har samarbejdet tidligere om at skrive sange til konkurrencer, og så skrev hun, om vi ikke skulle prøve at give det et skud", siger han og fortæller om sangskriverparrets arbejdsdeling.

"Jeg får lov til at lave melodien først. Jeg prøvede hen over en uges tid med forskellige forslag, som jeg sang ind på mobilen. Det gjorde jeg, indtil jeg fredag eftermiddag sad i sofaen og tænkte det her holder, så skrev jeg akkorderne ned og sendte til Iben".

Musical skaber udholdenhed, dannelse og solidaritet

Voksensang, som passer til alle

Og så gik Iben Bohr i gang med at skrive teksten til den nye fødselsdagssang.

"Det skal være en voksensang, der skal passe til alle. Både til dem, der har store gode liv, og dem som ikke har en kæmpe fest", siger hun og fortæller, at sangen tager udgangspunkt i den følelse man har, når man ligger og lader som om man sover på sin fødselsdag og venter på, at nogle kommer.  

"Sangen handler om den indre film, som en fødselsdag sætter i gang, når man er voksen. Det er en almengyldig følelse. Og det lå i opgaven, at sangen skal kunne bruges både i hjemmet og på arbejdspladsen.  Derfor kunne det ikke være meget følelsesladet. Man elsker ikke sine kolleger", siger Iben Bohr.

Nu er de to lærere endt i finalen, men DR oplyser, at der har været mange flere lærere i sving med at finde frem til den store nye fødselsdagssang. Blandt de 700 bidrag til konkurrencen er der sange fra flere folkeskoleklasser, hvor lærerne har brugt sangskrivningen til samarbejdsprojekter.

DR lancerede "Danmarks nye fødselsdagssang" i februar, og en fagjury har i april udvalgt de fem finalesange. Kriterierne for sangene var, at de skal kunne bruges til en voksen fødselar og skal egne sig til fællessang.

Nu er finalesangene sendt til afstemning med en meget kort afstemningsperiode. Alle kan være med til at stemme om, hvilken sang, der skal vinde præmien på 10.000 kr. og titlen som "Danmarks nye fødselsdagssang" på dr.dk/fødselsdag til og med på fredag d. 4. maj - afstemningen lukker fredag ved midnat.

opdateret 17/5-2018 9.25

De to folkeskolelærere vandt ikke konkurrencen. Vindersangen blev "Fantastiske fødselar" af Marianne Søgaard, der er højskolelærer på Silkeborg Højskole, og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. 

Læs mere

Stem på din favoritfødselsdagssang her

Powered by Labrador CMS