”En skole er jo et åbent sted, og sådan skulle det gerne være fremover også”, siger kredsformand Bent Hansen. ”Men når sådan noget her kan eskalere sådan, kan det blive nødvendigt at træffe nogle foranstaltninger”.
”En skole er jo et åbent sted, og sådan skulle det gerne være fremover også”, siger kredsformand Bent Hansen. ”Men når sådan noget her kan eskalere sådan, kan det blive nødvendigt at træffe nogle foranstaltninger”.

Lærere overfaldet: ”Sådan skal det ikke være at gå på arbejde”

En gruppe truende unge mødte i går op på Sønder Otting Skole i Haderslev og forlangte at tale med skolelederen. Da nogle lærere forsøgte at forhindre det, blev de overfaldet, og to lærere måtte på skadestuen. "Helt uhørt", siger lærerkredsformand Bent Hansen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undersøgelse i Haderslev: Hver fjerde udsættes for vold 

Haderslev Lærerkreds undersøger hvert år arbejdsmiljøet for lærerne, og trusler om vold forekommer alt for ofte - sidste år havde 84 ud af 330 adspurgte lærere oplevet vold eller trusler, oftest fra elever. Men så alvorligt som det, der skete på Sønder Otting Skoles Ungeunivers i går eftermiddags, har lærerkredsformanden ikke hørt om før:

"Direkte vold mod offentligt ansatte - sådan skal det ikke være at gå på arbejde".

De to lærere, der blev overfaldet og slået i hovedet, var på skadestuen i går og blev behandlet. Haderslev Kommune har tilbudt krisehjælp, og lærerkredsen står også parat med bistand til medlemmer ved et eventuelt retsligt efterspil.

Ifølge dagbladet JydskeVestkysten var det tre-fire unge, der ikke er elever på skolen, som mødte op og truede flere lærere. Politiet blev tilkaldt, men de unge var stukket af i bil fra stedet.

"Jeg oplever en skole, et lærerkollegie og en ledelse, som takler det her fornuftigt. Ros til de lærere og ansatte, der var involveret i det her. De gjorde hvad de kunne for at få dæmpet gemytterne. Både før og efter", siger børn- og ungechef i Haderslev Morten Oldrup til avisen.

Skolen og kommunen tager nu fat på at vurdere, om der skal gøres noget for at forhindre noget lignende fremover.

"En skole er jo et åbent sted, og sådan skulle det gerne være fremover også", siger kredsformand Bent Hansen. "Men når sådan noget her kan eskalere, kan det blive nødvendigt at træffe nogle foranstaltninger".

Skole evakueret efter trusler og slagsmål 

 

Læs mere

JydskeVestkysten

Powered by Labrador CMS