Onsdag mødte håndboldmandskaber fra Lolland-Falsters Lærerkreds og byrådspolitikere fra Lolland og Guldborgssund Kommuner hinanden i to vigtige håndboldkampe. Kampene bølgede frem og tilbage med både flot angrebsspil og til tider hårdt forsvarsspil. Det fremmødte publikum var gode til at holde varmen med sange og tilråb. Klik på tallene for at se flere billeder.

Byrådspolitikere stillede op til håndboldkamp

Lolland-Falsterlærere inviterede byrådspolitikere fra Lolland og Guldborgsund til håndbold i Maribo. På trods af regnvejr spillede politikerne og lærerne to kampe, hvor lærerne til sidst måtte se sig slået af KL-repræsentanterne.

Publiceret
Lærernes hold med repræsentanter fra skoler i både Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune.
Øverst fra venstre fra Lolland Kommune. Daniel Blak Pedersen(C), Linda Sommer(C) og Holger Schou Rasmussen(A). Fra Guldborgsund Kommune Lars Kappe(A), Henning Kamper(A), Lars Holse(O) og Martin Lohse(G). Sidste mand er Carsten Pedersen, udlånt fra Østre Skole i Nykøbing Falster. Ydermere bakkede Birgit Holse(O) fra Guldborgsund og Hanne Møller(A) og Vibeke Grave(A) fra Lolland op som tilskuere.
Efter begge kampe var færdigspillet, blev der sagt pænt tak for kampen i bedste Fair Play-ånd

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 10. april var græsset foran Maribo Hallerne hjemsted for hyggelig konkurrence mellem lærere og byrådspolitikere fra Lolland og Guldborgsund Kommuner. Danmarks Lærerforenings kreds 68 havde inviteret begge byråd til at deltage i en håndboldopvisning mellem lærerne og byrådspolitikerne som repræsentanter for KL. Opvisningen var opvarmning til Team Sydhavsøernes oprykningskamp mod Skive fH i mændenes oprykningsspil til herreligaen i håndbold.

Til trods for at vejret ikke ligefrem indbød til udendørshåndbold, så var den gode stemning i højsædet. Bannere med "Fair Play" vejrede i vinden, og det levede begge hold op til. Der blev spillet flot håndbold, på trods af at bolden blev glat i regnvejret, og de godt 150 fremmødte fans fejrede flere flotte scoringer. Ind i mellem blev der gået over stregen, hvilket kampens upartiske dommer, i dagens anledning iført en Corydonmaske, greb ind overfor - for reglerne skulle jo overholdes for spillets egen skyld!

Højt humør ved lockin i Hjørring

Positive meldinger fra kommunerne

Fair Play har også været sædvanen, når Lolland og Guldborgsund Kommunerne har forhandlet nye aftaler med Danmarks Lærerforening, og der lå aftaler parat for næste skoleår i begge kommuner, inden lockouten trådte i kraft. Holger Schou Rasmussen (A) fra Lolland Kommune "er ked af at forhandlingerne om en ny overenskomst er endt i en lockout".

"Vi kan selvfølgelig presse på vores landspolitikere, men denne konflikt foregår på et helt andet niveau, hvor vi bare er små brikker. Men jeg håber, at indgrebet, der kommer, vil være godt for begge parter", sagde Holger Schou Rasmussen.

Køge Bugt-banens pendlere blev morgenflashmobbet

I forhold til et muligt indgreb frygter Lolland-Falsters Lærerforenings næstformand Signe Winther "at hvis der ingen aftaleret bliver i et indgreb, så er jeg bange for, hvilken rolle Lolland-Falsters Lærerforening får i forhold til det kommunale samarbejde."

Fra Lolland-Falsters Lærerforenings side har man været meget glad for det gode samarbejde med begge kommuner, hvilket man selvfølgelig håber kan fortsætte.

Kaffepause med udveksling af synspunkter

Derfor var der en dobbelttydighed i, at byrådspolitikerne stillede op i KL-trøjer. Lærer Niels Thomsen, der var med til at lave eventen, sagde: "Hele ideen bag denne event var at skabe synlighed om den nuværende konflikt mellem KL og DLF på en ny måde. Hvorfor så ikke skabe en positiv og konstruktiv konflikt, hvor man gennem godt samvær konkurrerer sig frem til et resultat."

Ydermere sagde han: "Meningen med at spørge de lokale byrådspolitikere om at spille på KL's hold var netop at skabe en fælles platform mellem lærere og politikere, hvor der både er positiv konkurrence, men også mulighed for at udveksle synspunkter over pausekaffen med en positiv tilgang."

Vestjyske lærere flashmobbede Store Torv

Og pausekaffen blev netop udnyttet til at udveksle synspunkter - men også til at varme hænder, da vejret ikke just var håndboldvenligt.

Der blev spillet to kampe, hvoraf den første endte 8-8, mens den anden kamp viste styrkeforskel, og endte 17-11 til KL's hold. Kampens arrangører var meget imponerede over det høje niveau hos lokalpolitikerne.

Inden TSØ-Skive spillede indendørs, blev der hygget i Maribo Hallernes cafeteria, hvor stemningen var god, og der var tilfredshed med arrangementet blandt deltagerne.

Powered by Labrador CMS