Dårligt undervisningsmiljø får elever til at nedlægge undervisning
Syv skoler i København og Århus har i dag nedlagt undervisningen. Danske Skoleelever vil være med til at præge valgkampen ved at sætte fokus på, at der mangler en passende arbejdsmiljølov for skoleelever.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Rollespil om dårligt arbejdsmiljø erstattede i dag den almindelige undervisning på Randersgades Skole i København. På andre skoler mødtes eleverne til debat og diskussion.
"Som elever er vi trætte af at møde op i et klasselokale med skimmelsvamp og asbest eller at lade være med at gå på toilettet, fordi der simpelthen er så uhumske forhold. En offentlig institution som folkeskolen bør simpelthen ikke byde os så kummerlige forhold, for vi er fremtidens råstof", siger formanden for Danske Skoleelever, Anemone Birkebæk.
Danske Skoleelever er utilfredse med, at det i undervisningsmiljøloven ikke er konkretiseret, hvad et godt undervisningsmiljø er. Det er op til hver skole at vurdere.
"Det kan godt være, at vi ikke kan stemme. Men vi er trods alt 600.000 mennesker, der på trods af forskelligheder kan stå sammen om, at vi har brug for et bedre undervisningsmiljø på de danske skoler", siger Anemone Birkebæk.
Elever vil frem til folketingsvalget nedlægge undervisningen på forskellige skoler, hvor de vil tage initiativ til, hvordan deres skole skal sætte fokus på undervisningsmiljøet. Den 6. november vil der være demonstration i København og Århus og den 8. november vil Danske Skoleelever sammen med de øvrige elevorganisationer afholde en uddannelseskonference med besøg af de forskellige partiledere.
Danmarks Lærerforening har støttet Danske Skoleelevers kampagne for et bedre undervisningsmiljø med 50.000 kroner.