Lærer til lærer

Indretning af klasselokale

En indretning af klasselokalet der giver fagligt bedre elever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Sparkær skole ved Viborg har vi, en lærer og pædagog, gået sammen for at finde det mest optimale fysiske læringsrum for elever i en 1. klasse. Da vi arbejde med ugeskema og mange selvstændige opgaver, har vi skabt mulighed i klassen at side uforstyrret på sit kontor (sin egen plads), hvor der både er arbejdslampe, opslagstavler og skillevæg.

Hvis eleverne skal have fælles information eller de gerne vil arbejde på kryds og tværs, har vi et arbejdsbord i midten med skamler. Bordet er ikke helt almindeligt da det er et tavlebord, hvor eleverne kan skrive med kridt på. Der er malet talslange og skrivehuse på bordet, så eleverne kan bruge bordet til mange ting.

Eleverne har deres eget Whiteboard i børnehøjde, som bruges til at tegne, skrive, regne og forklare på.

Vi har haft succes med det, så håber andre måske kan bruge noget af det. Yderligere information eller fremvisning kontakt Sparkær Skole.

Powered by Labrador CMS