Danmarks første skole i træ kåret til årets skolebyggeri

Erlev Skole i Haderslev, der er bygget af træ, er blevet kåret til årets skolebyggeri. Se de mange billeder af skolen.

Publiceret

ERLEV SKOLE

 • Gammel Hørregårdsvej 29, Haderslev
 • 0. til 6.klasse
 • Nybyggeri i træ
 • Færdig i januar 2021
 • Areal: 5.900 kvadratmeter
 • Anlægssum: 131 millioner kroner

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er niende år i træk, at firmaet Nohrcon sætter fokus på gode eksempler på byggeri af skoler ved at kåre årets skolebyggeri. 

En folkeskole og en specialskole med i konkurrencen om årets skolebyggeri

I år var bevægelse, byudvikling og bæredygtighed de bærende buzzwords for de fem nominerede projekter, nemlig DTU 130 i Kongens Lyngby, Friluftsskolen på Amager, Midtbyens Gymnasium i Viborg, professionshøjskolen Absalon i Slagelse og altså Erlev Skole i Haderslev.

"Med det øgede fokus på bæredygtighed i byggeriet er det måske ikke så overraskende, at årets vinder excellerer på den grønne front", lyder det fra Nohrcon.

På trods af et højt dansk niveau skiller skolen sig ud

Ved normeringen sagde fagjuryen blandt andet, at Erlev Skole er et spændende projekt, hvor arkitektur og funktioner går op i en højere enhed:

"Skolen er bygget i materialer, som virker robuste og samtidig legende lette. Det er meget let at afkode de forskellige rum, og det virker meget overbevisende i den måde rummene, de små nicher og brugen af materialerne bliver brugt på. På trods af et højt dansk niveau virker dette projekt voldsomt overbevisende - og der er en meget flot kobling mellem skolens pædagogiske værdier og de skabte fysiske rammer", uddybede fagjuryen, hvis stemme vægter 15 procent af afgørelsen.

Der deltog over 1.400 i afstemningen af årets skolebyggeri, og nogle hæftede ord på, hvorfor deres stemme gik til Erlev Skole:

 • Brugen af træ signalerer en grøn bevidsthed og så ser det hammer godt ud :-)
 • Bæredygtighed, pædagogik og arkitektur smelter flot sammen.
 • Den skole har det hele og mere til. Super, super flot.
 • Fantastisk projekt med fokus på bæredygtighed og moderne indlæring. Elever og lærere er begejstrede.
 • Fedt at pædagogik kommer før design.
 • Flot byggeri med læring og sociale skills i fokus. Hvem ville ikke gerne være barn igen, med sådan en skole?
 • Jeg er helt sikker på, at de generationer af børn og lærere, der får lov at have deres dagligdag i så smukke og velovervejede omgivelser, bliver nogle gladere, dygtigere og mere rummelige mennesker.
 • Som medarbejder på skolen er det fantastiske omgivelser at arbejde i, både i forhold til pædagogiske muligheder, støjdæmning og lys og luft. Børene elsker udearealerne.
 •  En anderledes tænkning om, hvad en skole skal kunn

"Anderledes tænkning om, hvad en skole skal kunne"

På Erlev Skole er skoleleder Karsten Rudbeck Jessen stolt af kåringen til årets skolebyggeri 2021.

"Sammen med en række gode og kompetente folk har vi holdt fast i vores mod og fået en skole, der er bygget inde fra. En anderledes tænkning om, hvad en skole skal kunne, og som hele vejen har fået positiv opbakning fra det politiske niveau", siger skolelederen i en pressemeddelelse.

Skolen står skarp - nærmest skulpturel i sit ydre - og super æstetisk og bæredygtig i materialevalget, mener han.

"Inde har vi fået de mest indbydende faciliteter, man kan tænke sig. Med rækken af forskellige læringsmiljøer er rammen sat for en skoledag for børn, der åbner for arbejdet i at styrke fremtidens kompetencer", siger Karsten Rudbeck Jessen.

Nohrcon tilbyder kurser om udbuds- og entrepriseret og konferencer om fremtidens byggeri, og kåringen sker som optakt til konferenceugen grønt skolebyggeri, som Nohrcon afvikler fra 4. til 7. oktober.

Tilføjelse mandag den 16. august kl. 14.00:

Læsere har gjort opmærksom på, at der findes andre danske skoler af træ. Blandt andet blev Uglegårdsskolen i Solrød Strand opført i træ i 1973. Folkeskolen .dk beklager fejlen.

Powered by Labrador CMS