Anna Vejlgaard skulle have været på udveksling i Tyskland i næste uge med sin 8. klasse på Syvstjerne. "De er drøn kede af det over ikke at skulle afsted. Og det er vi jo også. Der har været meget planlægning bag, og der sidder jo også tyske børn, som havde glædet sig til de skulle komme".

Lockout-tv: Lærerne nyder opbakning i Værløse

Ordklassejagt og hentediktat. Værløse bymidte myldrede med lærere i grønne aktionskasketter, der underviste byens børn. Lærerne glæder sig over støtte fra forældrene og byens borgmester, Ole Bondo Christensen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere i Furesø Kommune gik fra Farum til Værløse og afsluttede med at høre deres borgmester Ole Bondo Christensen holde tale for dem. Som bror til DLF's formand Anders Bondo Christensen har han hidtil ikke villet give interview, men i går var han meget klar i sin ros til de mange hundrede fremmødte lærere.

"Lad mig starte med at beklage, at I ikke kunne komme på arbejde i dag. Jeg ved, at det er det, som I allerhelst vil: Være sammen med børnene og sikre dem den bedst mulige skoledag. Vi har rigtig gode skoler i Furesø, fordi børnene hver dag mødes med kærlighed, udfordringer og forventninger. Gode folkeskoler hviler på lærernes engagement og faglige dygtighed. Her er vi rigtig godt stillet i Furesø. Det skal I - hver enkelt af jer - have tak for."

Han henviste til Furesøs lokalaftale og understregede, at man godt kan aftale sig til nye arbejdstidsregler, der flytter folkeskolen fremad".

Kommuner indgår arbejdstidsaftaler med lærerne

Se hele talen via linket til højre.

Tv fra dagens undervisning

Næste dag var lærerne så på gaden for at 'undervise' børnene i det fri. Og der var masser af børn, som var klar til at hoppe navneord og smække tillægsordene en med fluesmækkeren. Sammen med børnene kom også forældre og bedsteforældre, som var parate til at diskutere lærernes situation og i de fleste tilfælde tydeligt bakke op om lærernes kamp.

Se video fra dagen her:

Læs mere

LæsOle Bondos tale