Dispensat - ikke en hudsygdom

Meritstuderende mener, at alene deres alder og erfaring er et plus til folkeskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Dispensat det lyder som en hudsygdom«, synes Katja Krøyer, 39-årig studerende på meritlæreruddannelsen og så­kaldt »dispensat«. Hendes eneste formelle uddannelse er Filmskolens manuskript­linje, og den kan ikke bruges til noget i folkeskolesammenhæng. Til gengæld mener hun, at hun har masser af andre kompetencer at byde på:

»Når jeg ser på mig selv nu i forhold til for ti år siden, så er der himmelvid forskel. Det overblik, den ro, den hvilen i mig selv, den tror jeg smitter af på eleverne, når jeg underviser«, siger Katja Krøyer.

»Meritlærere er voksne mennesker med erfaring uden at være trætte«, fortæller hendes studiekammerat Karen Karabian. »Jeg har fået at vide, at jeg som 34-årig passer lige ind i det store hul i lærernes alderssammensætning«, siger Karen Karabian, der har levet af formidlingsarbejde i det private erhvervsliv, men også mangler formelle kvalifikationer.

Katja Krøyer har ikke selv børn, men det har de fleste af de meritstuderende:

»Det er helt klart en fordel, når man skal ud og stå over for forældrene«, siger Maria Vestergaard, 33 år.

»Lidt ligesom at man er en bedre bilist, når man også er cyklist og omvendt«, tilføjer Karen Karabian.

»Den autentiske lærer, hedder det jo. Der tror jeg, det er nemmere, når man er lidt ældre og kender sig selv bedre så har man noget af den autencitet«, mener Maria Vestergaard.

Sanne Rud fylder 50 år om få dage: »I vores alder har vi ikke så travlt med at kigge på Peter fra det andet hold. Jeg er i hvert fald mere målrettet og ambitiøs, end jeg var, da jeg var helt ung«.

kravn@dlf.org

Følg Katja

Folkeskolen har fulgt den tidligere reklametekstforfatter Katja Krøyer, siden hun begyndte på første årgang af meritlæreruddannelsen. De tidligere artikler i serien findes på www.folkeskolen.dk under overskriften »Følg Katja«.

Powered by Labrador CMS