Pensionisternes forslag forkastet

Pensionisterne stillede forslag til vedtægtsændringer, men det blev stemt ned

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensionisterne har de seneste par år henvendt sig flere gange til hovedstyrelsen og talt på kongressen om deres ønsker.

Denne gang stillede de forslag til vedtægtsændringer. Om at foreningen skal være medlem af Statspensionisternes Centralforening, om at det hovedstyrelsesmedlem fra pensionisternes fraktion 4, der har opnået det højeste stemmetal, er formand for pensionistfraktionen, og om at ændre måden, fraktionen tildeles delegerede på.

Kamma Madsen præsenterede ændringsforslaget, og formand for organisationsudvalget, Astrid Schjødt Pedersen, fortalte kongressen, hvorfor hovedstyrelsen stadig ikke kan gå ind for forslagene.

Forslaget vil blandt andet betyde, at kongressen bliver større, fordi ændringen vil give pensionisterne flere delegerede. Det ville ifølge hovedstyrelsen betyde, at balancen mellem grupperne af delegerede ville blive ændret. Samtidig går hovedstyrelsen ikke ind for medlemskab af flere organisationer. DLF er medlem af Lærernes Centralorganisation, hvor forhandlingsretten også er placeret.

Pensionisternes forslag gik til afstemning og blev forkastet.