Finansminister Bjarne Corydon (Socialdemokraterne) mener ikke, at der er kommet noget nyt frem under samrådet om forløbet forud for lovindgrebet i foråret 2013.

Bjarne Corydon: »Det er fair, at andre har en anden opfattelse«

Jeg synes, at det ’record er straight’, siger finansminister Bjarne Corydon i dette interview.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regeringen satte pausekomma i matchfixingsagaen

I den aktindsigt, vi fik fra Beskæftigelsesministeriet, fremgår det, at lovmodellen var udarbejdet af Moderniseringsstyrelsen. Er det ikke specielt, at arbejdsgiversiden også er den, der skriver loven?

»Jeg mener ikke, at den aktindsigt, der er givet, bringer noget som helst nyt over det, som allerede er drøftet mange gange«.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen siger til os, at lovkomplekset har taget flere måneder at udarbejde, så der må jo have ligget noget klar?

»Jeg mener ikke, at der er noget nyt i den diskussion, vi nu tager, i forhold til den meget intensive og grundige diskussion, der var i forbindelse med selve lovindgrebet«.

Der var en arbejdsgruppe med folk fra Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen og KL nedsat i december 2011, som endte med aldrig at offentliggøre sin rapport - ombudsmanden kaldte det offentlighedstænkning?

»Også den diskussion har været taget mange gange før«.

Men en offentliggørelse af rapporten kunne være en måde at sætte »the record straight« på?

»Jeg synes, at det 'record er straight'. Og det har jeg syntes hele vejen igennem. Jeg er helt bevidst om, at andre har en anden opfattelse, blandt andet DLF, og det synes jeg er helt fair og ordentligt, sådan er politiske diskussioner en gang imellem, og det må de gerne være«.

I nævnte flere gange på samrådet, at indholdet og forløbet omkring lovindgrebet er blevet diskuteret igen og igen. Der har været en tværgående arbejdsgruppe, som blev nedsat i december 2011, der har et kommissorium, der siger, at lærerne skal undervise en større del af deres arbejdstid. Og når det er blevet virkeligheden, så ville man kunne stoppe den her diskussion ved at fremlægge den her rapport?

»Jeg synes ikke, der fremkom noget som helst nyt på det her samråd, og det havde jeg heller ikke ventet. I forhold til den problematik, som du rejser, så er der en årtier lang forhistorie for, at man beskæftiger sig med den her problemstilling mellem KL og skiftende regeringer, så jeg synes heller ikke, at der er noget nyt på det punkt«.