Debat

Først tager de lærerne ...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er med dyb bekymring, vi følger regeringens tydelige påvirkning af lærernes arbejdstidsforhold. Samtidig ser vi, at såvel regioner som kommuner ikke holder sig tilbage med lige så uhyrlige angreb på arbejdstidsforhold inden for de øvrige fagområder, uanset der her har været voldsomme produktivitetsstigninger. Ydermere indeholder arbejdsgivernes overenskomstkrav klare angreb på de ansattes talerør i form af forringelse af tillidsrepræsentantinstitutionen.

Regeringens strategi virker tydelig. Først forringer man lærernes overenskomst og skaber splid i fagbevægelsen. Derefter rykkes der ­videre til andre overenskomstområder. Det ser ud til, at arbejdsgiverne, ivrigt bakket op af regeringen, ved denne overenskomstfor­nyelse vil udnytte krisen til at tvinge medarbejderne til at arbejde mere for færre penge.

Vi ønsker at slå fast, hvor vigtigt det er med samarbejde i fagbevægelsen ved de igangværende overenskomstforhandlinger. Og det er vigtigt, at vores forhandlere står fast og ikke lader sig skræmme af trusler. 
Vi skal i fællesskab danne en front mod forringelse af arbejdstidsforhold og tillidsrepræsentanters forhold samt sikre vores realløn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi bør som samlet fagbevægelse insistere på, at der er tale om reelle forhandlinger ­mellem arbejdsmarkedets parter, og vi kan ikke acceptere en trussel om lovindgreb.