Debat

Ikke den store svarlyst på Christiansborg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medio december bad jeg alle medlemmer af Folketinget svare på ét spørgsmål: Var folkeskolekonflikten i 2013 aftalt spil mellem SRSF-regeringen og KL? Kun få svarede. Ud over Troels Ravn (S), hvis svar jeg har offentliggjort på min blog på folkeskolen.dk, har kun Bertel Haarder (V) svaret - hvis man da kan kalde det et svar: "Jeg ved det ikke - men jeg tror det ikke".

To medlemmer vendte tilbage med en legitim forklaring på, hvorfor de ikke kunne svare. Sofie Carsten Nielsen (RV) mente ikke at kunne svare udtømmende med de standardsvar, som jeg havde opstillet. Jeg frisatte hende fra standardsvarene og bad hende svare, som hun ville. Det har hun ikke gjort.

Og så er der et par kontakter, der "simrer".

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Retfærdighed for folkeskolelærerne fylder ikke ret meget på Christiansborg.

Jeg er blevet mødt med den indvending, om det ikke er naivt at stille et sådant spørgsmål, og hvad havde jeg regnet med? Naivt måske, men i et demokrati er det også nødvendigt at afæske sine politikere svar på, om de har rent mel i posen, når så meget peger på, at de ikke har det, som i dette tilfælde. Indiciernes og bevisernes tyngde er så stor, at det burde være en æressag for dem at gøre mistanken til skamme, hvis den er uberettiget. Men de tier eller stiller sig fornærmet an over, at man kan finde på at stille spørgsmålet.

Forkortet af redaktionen.