14. december: Lucia-optog på demenscenteret

Først bæres lyset frem på dansk, derefter på italiensk, når 3. klasse på Lundtofte Skole går Lucia-optog på det lokale demenscenter

Publiceret

Følg med i julekalenderen på detfalgige netværk

Fra 1. december til juleaften sætter vi hver hverdag spot på,hvordan julen sniger sig ind i fagene.

Følg med i netværkenesjulekalender her på folkeskolen.dk - og del meget gernedine egne juleideer som et lærer tillærer-indlæg.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når eleverne på Lundtofte Skole i Lyngby er færdige med at gå Lucia-optog på skolen, hopper de sammen med musiklærer Martin Jantzen på buslinje 183.

To stop senere er de på Demenscenter Borrebakken, hvor de gentager optoget for centerets demente beboere.

"Når man alligevel har brugt så lang tid på forberedelse og kostumer, er det i virkeligheden det mindste stykke arbejde at køre til det nærmeste plejecenter og gentage showet", siger Martin Jantzen.

Traditionen går nogle år tilbage, men det er ikke hvert år, at det passer ind i skolens travle juleprogram.

"Men når det gør, så prioriterer vi det. Beboerne bliver glade, og børnene synes også, det er fedt, at så lang tids forberedelse og forventning ikke bare er overstået med et kvarters optog på skolen", fortæller musiklæreren.

Italiensk twist

Og forberedelserne er store, for den klassiske Lucia-sang synges to gange: En gang på dansk og en gang til på italiensk.

"Det giver en ekstra dimension, og så lyder det virkelig smukt. Også selv om de ikke forstår et ord af, hvad de synger", siger Martin Jantzen.

Tidligere har skolen også afholdt sine julekoncerter på demenscenteret, og musiklæreren opfordrer andre skoler til at gentage modellen.

"Det kræver ikke det store ekstra arbejde, og for beboerne betyder det rigtig meget. Især når man synger de gamle, klassiske julesange, som de kan genkende", siger han.

3. klasserne på Lundtofte Skole går Lucia-optog den 13. december, mens 4. klasserne dagen efter opfører krybespil i den lokale kirke. Også her er demenscenterets beboere inviteret.

Se alle billederne fra årets optog ved at klikke på pilene på billedet øverst i artiklen.