Folkeskolen-journalist vinder pris for artikelserie om Søndervangskolen

Fagbladet Folkeskolens journalist Sebastian Bjerril har netop modtaget den journalistiske pris O-prisen for sin afsløring af snyd på Søndervangsskolen, som bl.a. har ført til, at ledelsen er gået af og skolen politianmeldt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fucking grundigt og velskrevet", var overskriften på juryens begrundelse for, at valget faldt på Sebastian Bjerrils arbejde.

"Sebastian har afdækket en meget kompliceret sag, som det har taget selv kilderne flere år at forstå. Han har lavet en meget omfattende afdækning om magt og egenrådghed i en ledelse. Han holder fast, og det store antal kilder gør dækningen troværdig. Og artiklerne har haft og har stadig konsekvenser med blandt andet politianmeldelse og en forvaltning, der stilles til ansvar", lød det videre, da bestyrelsesmedlem Sabrine Mønsted holdt tale for den glade vinder. 

"Jeg tror ikke, at vi har set det sidste i sagen. Der er stadig ubesvarede spørgsmål", siger han. 

O-prisen uddeles af O-gruppen, som er en undergruppe for fagbladsjournalister og kommunikatører af Journalistforbundet.

Med prisen følger forpligtelsen for vinderen til at holde et oplæg om det vindende projekt, og allerede til prisuddelingen var det tydeligt, at der var stor spørgelyst blandt de øvrige fagbladsjournalister til, hvordan sagen er blevet afdækket, hvordan læserne har modtaget artiklerne, og om problemerne med snyd på Søndervangsskolen også foregår på andre skoler.

Hvis du har kendskab til den slags, så kontakt endelig redaktionen.   

Powered by Labrador CMS