Ny praktikant på Folkeskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Det er i folkeskolen, at vi lægger grundlaget for, at vi som befolkning rent faktisk har et uddannelsesniveau og en kapacitet, der gør os i stand til at tage stilling til vores samfund«.

Sådan siger Folkeskolens nye journalistpraktikant, Martin Vitved Schäfer.

Han brænder for at skrive om uddannelse og arbejdsforhold, og så ønsker han at lave journalistik, som står i modsætning til mange nyhedsmediers flygtige overfladeberøringer. »Jeg tror, at man bliver en dygtigere journalist af at arbejde sig grundigt ned i et stofområde og beskæftige sig med det i længere tid«.

Folkeskolens nye praktikant har været politisk aktiv i foreningerne Danske Skoleelever og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Han har desuden arbejdet som studentermedhjælper i foreningen Skole og Forældre. Martin Vitved Schäfer påbegyndte sin praktik den første juli og afløser Emilie Palm Olesen, der fortsætter det sidste halvår af sin praktik hos Danmarks Naturfredningsforening.