Chefredaktøren fylder rundt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er godt fem år siden, fagbladet Folkeskolen fik sin første kvindelige chefredaktør. På torsdag den 11. juni fylder Hanne Birgitte Jørgensen 60 år. Hun har viet disse seneste fem år til at give medlemmerne af Danmarks Lærerforening et fagmedie, der favner alle lærere. Både dem, der først og fremmest identificerer sig med deres fag, dem, for hvem relationen til børnene er det vigtigste, og dem, der mener, at et fagblad skal koncentrere sig om kampen for bedre arbejdsvilkår. Det gør hun ved at holde den journalistiske fane højt og sikre, at bladet og folkeskolen.dk beskriver det, der sker i skoleverdenen, både lærernes arbejde ude i klasserne og politikernes og forskernes utallige ind- og udspil. Og ved at gøre folkeskolen.dk til et åbent og rummeligt mødested for debatten om, hvad vi vil med den danske folkeskole. Med sig har Hanne Birgitte Jørgensen erfaringer både fra en tid som historiker med pædagogikum og undervisning og fra en journalistisk karriere med ophold på blandt andre HK/Stat, Politiken, Information, Folkeskolen, Videncenter for Socialpsykiatri og Undervisningsministeriets daværende Skolestyrelse.

Chefredaktørkontoret er jævnligt holdeplads for øretæver, men de bliver opvejet af en del lejligheder til at fejre succeser i redaktionens tårnværelse - helst med kager. Sådan en lejlighed kommer igen den 16. juni, hvor Lærerforeningen holder reception for Hanne Birgitte Jørgensen i baghuset til Kompagnistræde 32 i København.

Opdateret 15/6: Receptionen er udskudt som følge af forretningsudvalgsmedlem Per Sands død.

Privat bor Hanne Birgitte i en stor, gammel kasse på Frederiksberg sammen med sønnen Emil. Datteren Mia er flyttet hjemmefra. Hun har arvet sin mors hesteinteresse og dyrker springridning med mor som »hjælperytter«. Chefredaktøren dyrker også fitness og holder af at dykke. Oprindelig er Hanne Birgitte fra Falster og forsømmer ingen lejlighed til at køre til sin hjemegn for at være sammen med sine forældre og søskende og nyde barndommens skove og strande.

Powered by Labrador CMS