Kuldegysende flashmob i Esbjerg

Esbjergs lærere havde lånt rådhusklokkerne fra København og synkronmobbede på torvet. Sne og kulde kunne ikke holde lærerne hjemme, så på sidste slag kunne de med et brag tabe deres medbragte bøger på jorden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 10. april var en kold dag i Esbjerg - og store, tunge snefnug kom dalende ned fra himlen, så man skulle tro, det var tæt på jul. Ved middagstid stod over 300 mennesker på torvet og fik kuldegysninger. Men kuldegysningerne skyldtes hverken de kun tre graders varme eller snevejret. Det var snarere lærernes følelse af at være en del af noget helt specielt, der gjorde det.

Klokken tolv tonede rådhusklokkerne ud over torvet, og alle stivnede og så ned i deres medbragte bøger. På det sidste slag tabtes bøgerne med et brag på jorden, alt imens store bannere rulledes ud og afslørede spørgsmålet:
"Skal vi virkelig tabe folkeskolen på gulvet?"

Esbjergs lærere havde været en del af en "flashmob" helt synkront med lærerne i København, som havde været så venlige at udlåne lyden af deres rådhusklokker.

Dette var bare ét af mange kreative indslag, som de lockoutede lærere landet over arbejder på og deltager i. Lærerne vil igennem med budskabet om, at de langt hellere vil arbejde end konflikte.

 Video: Kenneth Bradsted Larsen

Powered by Labrador CMS