Forligspartierne har aftalt, at de skal drøfte elevers udadreagerede adfærd, men drøftelserne er blevet udskudt på grund af corona, forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil i sit svar til Venstres Ellen Trane Nørby.
Forligspartierne har aftalt, at de skal drøfte elevers udadreagerede adfærd, men drøftelserne er blevet udskudt på grund af corona, forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil i sit svar til Venstres Ellen Trane Nørby.

Ministeren melder sig klar til at se på forebyggelse af elevers vold mod lærere

Kommunerne har på tværs af social- og undervisningsområdet ansvaret for at forebygge og reagere på elevers udadreagerende adfærd, men udviklingen viser, at der er behov for at styrke rammerne for indsatsen, skriver undervisningsministeren i et svar til Venstres Ellen Trane Nørby.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsordfører Ellen Trane Nørby har på baggrund af en artikelserie om elevers vold mod speciallærere i avisen JydskeVestkysten spurgt undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), om hun mener, at det er rimeligt, at landets lærere og øvrigt pædagogisk personale i stigende omfang udsættes for vold fra elevernes side.

"Derfor er udadreagerende adfærd et oplagt emne for os i forligskredsen at drøfte med folkeskolens parter i regi af Sammen om skolen", skriver Pernille Rosenkrantz-Theil.

Sammen om skolen blev lanceret i slutningen af maj og består af er regeringen, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, KL, Danske Skoleelever, Skole og Forældre, pædagogernes fagforening BUPL og Børne- og Kulturchefforeningen. Tanken er, at parterne sammen skal finde ud af, hvordan folkeskolen bedst kan udvikles.

Svært at bedømme den nuværende indsats ud fra fem artikler

Svært at bedømme den nuværende indsats ud fra fem artikler

Ellen Trane Nørby har også spurgt ministeren, om hun mener, at JydskeVestkystens artikelserie om vold mod speciallærere og lærere generelt vidner om, at skolerne og kommunerne gør nok for at forebygge vold mod lærerne, og at beredskabet er tilstrækkeligt.

Derudover ønsker Ellen Trane Nørby flere hænder i klasserne i form af eksempelvis psykologer med specialkompetencer og faglig opkvalificering af speciallærere på en række skoler. Hun vil dog ikke sætte tal på, hvor mange penge der bør sættes af til opgaven, men understreger, at det vil kræve en hel del penge, som skal findes hos både kommunerne og staten.

Ellen Trane Nørby har også stillet ministeren tre faglige spørgsmål. Dem har Pernille Rosenkrantz-Theil endnu ikke besvaret.

Læs mere

Ministerens første svar

Ministerens andet svar

Powered by Labrador CMS