Antallet af lærere i folkeskolen i hele femårsperioden er faldet meget mere, end elevtalsudviklingen i sig selv kan begrunde.

12 procent af lærerstillingerne i folkeskolen nedlagt på fem år

Antallet af lærerstillinger er faldet markant gennem de sidste fem år. Nemlig med hele 12 procent. Elevtallet er ikke faldet i samme takt. Det er således kun faldet med cirka fire procent i løbet af de sidste fem år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

6.524! Så mange lærerstillinger er der blevet nedlagt i den danske folkeskole på bare fem år. Nemlig fra august 2009 til august 2014. Det viser et udtræk fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL), som Danmarks Lærerforening har gennemført.

Det er et fald på hele 12 procent i løbet af de fem år. I samme periode faldt elevtallet i folkeskolen kun cirka fire procent.

"Antallet af lærere er omregnet til fuldtidsansatte, således at eksempelvis to lærere på halv tid giver én fuldtidsansat", oplyser DLF i et analysenotat. 

Mange flere vikarer i folkeskolen i år

 

Powered by Labrador CMS