Den nye pris skal hylde lærernes indsats i den danske folkeskole. I forvejen uddeler DLF Stinus-prisen, som lærer Mette Frederiksen modtog på Lærerforeningens kongres i 2017.

Lærerhyldest: Pensioneret vennepar indstifter pris af egen lomme

To gode venner, pensioneret lærer Hanne Nisted og hendes legekammerat fra barndommen, Ove Lund, har besluttet, at en del af de penge, Ove Lund har sparet op gennem et langt arbejdsliv, skal gå til at hylde lærernes indsats i den danske folkeskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er rørende og så velfortjent", siger formand for undervisningsudvalget i Danmark Lærerforening Jeanette Sjøberg om henvendelsen fra det aldrende vennepar, som vil afsætte en million kroner til at hylde Danmarks lærere.

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening har derfor også sagt et meget taknemmeligt ja til at påtage sig administrationen af den nye pris, ikke mindst fordi den er givet i en ånd af en hyldest til lærerne, ikke en ånd af konkurrence mellem lærere.

Ove Lund donerer en million kroner af sin egen private opsparing. Tanken er så at uddele en pris til en dygtig lærer eller gruppe af lærere på 50.000 kroner én gang om året, ind til pengene er brugt. En lille priskomite bestående af de to stiftere og formanden for henholdsvis organisations- og arbejdsmiljøudvalget i DLF - p.t. Thomas Andreasen - og undervisningsudvalget, p.t. Jeanette Sjøberg, skal nu skrive den endelige fundats for den kommende pris.

"Det handler om at anerkende, hvad dygtige lærere gør hver eneste dag i skolen. Det kan være for lærerens arbejdsindsats, for hans eller hendes faglighed, for en metode til god undervisning, klasseledelse eller trivsel, men også for fagligt arbejde for fælleskabet og for at have taget nogle væsentlige kampe", fortæller Jeanette Sjøberg.    

Lærer vinder DLF-hæder for at give lærerne en stemme