Lærernes dag: Hvidovre-lærere demonstrerer mod besparelser

Byrådet i Hvidovre beslutter i dag at spare 40 millioner kroner. Det betyder, at 37 lærerstillinger bliver nedlagt. Det er lærernes internationale dag i dag, men i Hvidovre er dagen en absurditet, mener kredsformand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Andre steder forsøger man i dag at værdsætte det arbejde, lærerne udfører. I Hvidovre gør man det modsatte", påpeger kredsformand i Hvidovre Flemming Ernst.

Hvidovre kommune vil spare 40 millioner kroner, beslutter byrådet i dag .

"Man vælger at finde 40 procent af besparelsen alene på lærernes arbejdstidsaftale. Man vil have, at lærerne skal undervise 1,7 lektion mere om ugen. Derved spares 37 stillinger væk", siger kredsformand i Hvidovre Flemming Ernst.

Besparelserne går ud over eleverne

"Når man fjerner 37 lærerstillinger, vil det gå ud over en række af de opgaver, der i dag udføres i skolen. Det kan være klasserejser, skole/hjemsamarbejde, læsevejledere, it-vejledere, AKT-vejledere, der støtter med at inkludere elever, SSP-arbejde, teamsamarbejde og lærernes efteruddannelse", tilføjer han.

"Begrundelsen for besparelsen er, at lærerne i Hvidovre underviser mindre end i andre kommuner. Det er ikke korrekt. Ifølge den undersøgelse, som Kommunernes Landsforening lavede i foråret om lærernes undervisningstid, så underviser lærere i Hvidovre blot tre timer under landsgennemsnittet - om året", fastslår Flemming Ernst.

Han konstaterer, "at kommunalpolitikerne vælger skolen som det område, man suverænt vil spare mest på. Man taler om at forbedre elevernes læsefærdighed, bedre it-kompetencer og en højere grad af inklusion. Men man vælger at spare områder, der kan forbedre disse forhold."

Hvidovre Lærerforening demonstrerer mod besparelserne foran Hvidovre Rådhus i dag tirsdag den 5. oktober kl. 17.