Debat

»Hvad du ønsker, skal du få …«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne travle juletid, hvor ønskesedler udfyldes, og håbet om, at ønskerne indfries, er store, så er det vel på sin plads at fremføre den ønskeseddel, vi har haft liggende længe.

Først og fremmest - at lærerens professionelle stemme igen vil blive hørt!

Gennem muligheder for at læreren kan tilrettelægge sit arbejde professionelt og fleksibelt med den nødvendige tid til at forberede sig til undervisningstimerne - til gavn for elevernes skoleudbytte.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Gennem muligheder for støtte og sparring i undervisningen, så alle elever i klassen når så langt, som de kan, uanset forskellige behov.

Og gennem muligheder for at den pædagogiske debat igen kan tages af de fagprofessionelle på skolen i et forum, hvor lærere og ledelse har en åben dialog om de didaktiske veje til den bedste undervisning for eleverne. Hvor formålsparagraffen er i centrum og ikke målstyrede og digitaliserede koncepter fra forvaltninger og konsulenter.

Men også helt konkrete ønsker, hvoraf nogle vil medvirke til, at ovenstående bliver opfyldt:

Drop besparelser på skoleområdet - der er allerede forsvundet over 7.000 lærerstillinger de senere år. Det hænger ikke sammen med elevernes øgede undervisningstimetal og de store mål, politikerne har på området.

Lav ændringer i loven, der giver lærerne og skolerne bedre muligheder for at prioritere i de mange opgaver i en underfinansieret folkeskolelov.

Og tilbagefør de 300 millioner kroner, som blev frataget os ved lovindgrebet, der afsluttede Overenskomst 13, og som vi trods gentagne henvendelser ikke engang har set beregninger på! Hvor er åbenheden om det?

Kom også med ordentlig afregning for lejrskoler, kom med opgaveoversigter og arbejdstidsopgørelser til alle lærere. Rækken er lang.

Tænk, hvad ordentlige arbejdsvilkår og arbejdsmiljø ville betyde i forhold til at få de mange lærere, der søger væk fra faget, til at blive og få nye unge folk til at søge læreruddannelsen!

Det kunne afhjælpe den truende lærermangel, og det ville være en gave for alle omkring folkeskolen. Ikke mindst eleverne!

Det er ønsker, vi har haft længe og arbejdet på at få opfyldt. Desværre er det ikke lykkedes endnu og bliver det næppe hen over julen. Men lærerne kan så meget mere, hvis de får lov og muligheder.

Der er nok at tage fat på for en nyvalgt hovedstyrelse - og det arbejde begynder straks i 2016!

Forhåbentlig har det ikke helt taget julestemningen.

Store ønsker til alle medlemmer om en dejlig juleferie og et godt nytår!.