Debat

En flot stemmeprocent
 – tak for det!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her godt 24 timer før afstemningen om overenskomstresultatet for medlemmerne ansat i regioner og kommuner slutter, har stemmeprocenten passeret 70. Det er helt bestemt flot, og jeg vil gerne sige tak til alle, der har stemt. Deadline for denne klumme er her søndag den 15. marts om eftermiddagen, hvilket afføder nogle refleksioner over vores situation, før vi kender resultatet.

Før, under og efter de såkaldte overenskomstforhandlinger i 2013 forsøgte arbejdsgiverne at sætte en kile ind mellem Danmarks Lærerforening og medlemmerne, men de blev mødt med det massive budskab: Medlemmerne er Danmarks Lærerforening. En høj stemmeprocent, også til en vanskelig overenskomst som den, vi har stemt om denne gang, er endnu en bekræftelse på dette.

Jeg kender af gode grunde ikke resultatet af afstemningen, mens jeg skriver dette, men det er helt åbenlyst, at holdningerne til resultatet har været delte, og mange har været i tvivl. Det har heldigvis ikke resulteret i en lav deltagelse i urafstemningen - tværtimod! Det betyder, at uanset udfaldet af afstemningen har medlemmerne endnu en gang understreget deres aktive deltagelse i foreningens arbejde, og vi kan med stor troværdighed sige, at afstemningsresultatet er udtryk for medlemmernes holdning. Det er et rigtig godt afsæt for det store arbejde, vi står foran såvel lokalt som centralt, hvad enten der er flest ja- eller nejstemmer, når resultatet bliver gjort op i morgen klokken 16.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det arbejde handler om at skabe de bedst mulige arbejdsbetingelser, så vi kan lykkes med vores vigtige opgaver, hvad enten det drejer sig om undervisning, vejledning eller ledelse.

Nogle har vurderet, at vi står stærkest i forhold til dette arbejde med et ja til det foreliggende resultat, mens andre har vurderet, at et nej er det bedste udgangspunkt - men målet er vi ikke uenige om.

Og det er lige præcis det, der er vores store styrke, og det, der gør, at vi kan sige, at medlemmerne er Danmarks Lærerforening.

Jeg venter spændt på resultatet i morgen. For mig er det helt afgørende, at vi også efter i morgen fremstår som en stærk og samlet forening med medlemmernes opbakning, og her er den høje stemmeprocent et godt udgangspunkt - endnu en gang: Tak!

Som det fremgår, er Anders Bondos DLF Mener-klumme skrevet, før urafstemningsresultatet var kendt, red.