220 lærere, præster, forældre og foreningsfolk mødtes på Fyn i november til den første konference under overskriften "Hvad skal vi med skolen?"

Fælles indsats: Husk formålet med skolen

Skolens virke skal være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati. Men er den også det i målstyringens årti? Lærerforeningen, Skole og Forældre og Folkekirkens Skoletjeneste gik sidste år sammen om at sætte skolens formål på dagsordenen ved en stor konference og følger nu op med blogs og lokale arrangementer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF, forældre og folkekirke: Magien i undervisningen skal på dagsordenen

"Praksis ændres i klasseværelset, hvis lærere er nødt til at gå efter de lavthængende frugter og satse på de elever, der hurtigt leverer gode resultater", skriver næstformand i Lærerforeningen Dorte Lange i et blogindlæg på det nyetablerede site 'hvadskalvimedskolen.com'.

"Praksis ændres i samarbejdet mellem skole og hjem, når målene er fastlagt på forhånd. Reformens succes bliver nemlig ikke målt på, om skolen har et virke som er præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati. Eller på om der samarbejdes med forældrene om arbejdet. Nej, succes måles på, om eleverne klarer sig godt i de nationale test i læsning og regning".

Dorte Lange sidder sammen med formand for Skole og Forældre Mette With Hagensen og talsperson for landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester John Rydahl i den centrale koordineringsgruppe for den landsdækkende og lokale samtale om, hvad vi vil med skolen, som de tre organisationer har besluttet sig for at sætte i gang. 

For en uge siden inviterede skolebestyrelserne i Lyngby-Taarbæk sammen med den lokale lærerkreds for den lokale kirkes skoletjeneste til debataften hos Microsoft i Lyngby om målstyret undervisning kontra dannelse med blandt andre Keld Skovmand, Morten Ovesen og Brian Degn Mårtensson som oplægsholdere (se dækningen i avisen Det Grønne Område via link til højre). Også i nordsjællandske Halsnæs Kommune var der debatmøde i sidste uge om folkeskolens rolle i lokalsamfundet (se Tv2Lorrys indslag fra mødet via link til højre).

På det nye website kan man læse om lokale debatarrangementer og initiativer foruden blogindlæg og artikler om temaet. 

Hvad vil vi med skolen?

Læs mere

Artikel i avisen Det Grønne Område

Indslag i Tv2 Lorry

hvadskalvimedskolen.com