Tonni Hansen og Peter Lund Andersen gav hånd på det første bestyrelsesmøde.

DLF-kredsformand er kommet med i lokal LO-bestyrelse

FTF og LO bejler til hinanden. Forlovelsen er vanskelig, men på Fyn gør lærer og kredsformand Peter Lund Andersen en indsats for, at parterne kan lære hinanden at kende. Han har takket ja til en plads i LO-Sydfyns bestyrelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Han er formand for lærerkredsen, der dækker Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg. Han er repræsentant i hovedorganisationen FTF's region Syddanmark, og nu er Peter Lund Andersen også tilforordnet (ikke egentligt bestyelsesmedlem, rettet 17. okt., red.) i den anden hovedorganisation, LO, på Sydfyn.

"Det er en fin invitation at få. Det giver mulighed for at samarbejde og se, hvordan deres organisation fungerer. Jeg har deltaget i et bestyrelsesmøde og i et par arrangementer", siger Peter Lund Andersen.

Grunden til den utraditionelle post skal findes i, at FTF og LO sammen har analyseret udfordringer for fagbevægelsen og lønmodtagerne. Blandt andet viste lærerlockouten i 2013, at aftalesystemet er under pres. FTF og LO afsøger på den baggrund mulighederne for at fusionere, og derfor giver det også god mening at gå ind i et lokalt samarbejde, mener Peter Lund Andersen.

"LO er en virkelig professionel organisation. LO har kommunalpolitiske udvalg i alle kommuner, som arbejder med forskellige politiske dagsordener. Det er et rigtigt godt sted at være med", siger Peter Lund Andersen.  

Danskerne vil have stærkere fagforeninger 

Forlovelse med komplikationer

Men det er ikke alle, der mener, at et tættere samarbejde eller en fusion mellem de to hovedorganisationer er den rigtige vej at gå. Finansforbundets formand Kent Petersen trak sig tidligere på året som næstformand i FTF, fordi han ikke kan stå inde for den linje, som flertallet i FTF har udstukket for et tættere samarbejde eller fusion med LO. I LO har 3F, Dansk El-Forbund, Blik & Rør og Malerforbundet været skeptiske over for en fusion.

LO-FTF-fusionsplaner får næstformand til at trække sig fra FTF 

Formand for LO-Sydfyn Tonni Hansen er glad for, at Peter Lund Andersen nu er en del af den lokale LO-bestyrelse.

"Vi har simpelthen gjort det ud fra, at vi mener, at den forlovelse, der er mellem FTF og LO, den skal vi også udmønte lokalt. Så får vi mulighed for at se hinanden an, så får vi reel viden i forhold til hinanden. Det er meget bedre, end at vi bygger beslutninger på myter og fordomme", siger han, og fremhæver også, at det er godt, at organisationerne lokalt samarbejde, som det er sket i forbindelse med 'Er du ok?'-kampagnen og løntjek-kampagnen.

Peter Lund Andersen har ikke stemmeret, men det er sjældent, at der bliver stemt i LO- Sydfyns bestyrelse.

Løntjek i Maribo: Hver anden lærer fik for lidt i løn   

LO/FTF samarbejde debatteres på kongressen

Samarbejdet mellem LO og FTF kommer også til debat på DLF's kongres i næste uge.

Kongressen skal "drøfte og komme med forslag til en styrkelse af foreningens forudsætninger for, at kunne indtage en proaktiv rolle i forhold til at styrke den samlede fagbevægelse lokalt og centralt".