Utilfredshed med rapport

Hovedstyrelsen diskuterede, om læreres egne ambitioner giver stress

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anledningen til debatten var en lille rapport om lærernes psykiske arbejdsmiljø. Den opsamler den viden, der hidtil er fremskaffet på området. Men Peter Hess-Nielsen og Niels Christian Sauer var utilfredse med, at rapporten skriver, at lærernes egne høje ambitioner er med til at give dem stress - og at de selv kan tage initiativ til at tage problemet op blandt kollegerne.

Kritikerne mener, at det er kortere forberedelsestid, der er hovedskurken. Det er forkert at give lærerne selv ansvaret for at løse problemet. Det er et ledelsesansvar, mener de.

Karsten Holst understregede, at det er en rapport, der kun samler viden sammen og ikke kommer med politiske anbefalinger. Men han kunne ikke se noget forkert i at fremhæve områder, hvor lærerne selv har mulighed for at gøre noget inden for den nuværende arbejdstidsaftale. Helt overordnet er det naturligvis ledelsens ansvar, sagde han.

Rapporten sendes nu ud til tillidsrepræsentanter og kredse med en opfordring til, at de tager problemerne op og holder nogle møder om psykisk arbejdsmiljø.

hbj