Under en femtedel stemte: Lars Holmboe valgt ind i Lærerforeningens hovedstyrelse

I andet forsøg lykkedes det lærer, tillidsrepræsentant, meningsdanner og medlem af Lærerkommissionen Lars Buur Holmboe at blive valgt ind i Lærerforeningens hovedstyrelse. Han er glad og taknemmelig for valget - og vil nu fokusere på at få arbejdstidsaftalen til at virke.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Helt ekstraordinært var der ingen af suppleanterne, der trådte til, da Marianne Holler Kanstrup besluttede at træde ud af Lærerforeningens hovedstyrelse af private årsager. Fire kandidater stillede op til suppleringsvalget - formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen, der ligesom Lars Buur Holmboe fik mange, men ikke nok, stemmer ved det ordinære hovedstyrelsesvalg i december 2019, Pia Henriksen, Albertslund, der også stillede op til formandsvalget i Lærerforeningen i efteråret, og Janne Riise Hansen, speciallærer og medlem af Københavns Lærerforenings styrelse.

Stemmerne fordelte sig således:

  • Lars Søltoft Buur Holmboe: 2.998 stemmer (31 %)
  • Janne Riise Hansen: 2.218 stemmer (23 %)
  • Pia Henriksen: 2.169 stemmer (23 %)
  • Pia Jessen: 2.030 (21 %)  

Folkeskolen.dk fangede Lars Buur Holmboe på telefonen få minutter efter, at resultatet af valget stod klart.

"Du kan nok næsten høre, at jeg selvfølgelig er lykkelig over at være blevet valgt. Jeg er meget taknemmelig. Jeg har været oppe imod tre formidable kandidater. Det er alle samme nogen, som jeg respekterer og ser op til på mange måder. Det har været et felt, som har gjort, at ingen har kunnet tage noget som helst for givet på forhånd", siger det nyvalgte medlem af hovedstyrelsen.

Grænser overskredet

Grænser overskredet

Selv har han haft travlt og knoklet for at vinde opbakning til sit kandidatur, og han har også overskredet nogle af sine egne grænser for bl.a. at være synlig og stille op i debatter.

"Jeg har eksempelvis lavet videoer af mig selv og den slags - alt det, som egentlig ligger langt væk fra, hvad jeg egentlig synes, jeg er".

Lars Holmboe har i en årrække været engageret i Danmarks Lærerforenings arbejde, så på den måde bliver der ikke tale om et helt nyt liv for ham.

"Men det bliver en ny hverdag - og jeg glæder mig", siger han.

Og han tøver ikke et sekund, når han bliver bedt om at nævne et enkelt punkt, som han vil fokusere på i arbejdet i hovedstyrelsen.

"Der er en ting, der overskygger alt andet, og det er at få arbejdstidsaftalen til at virke rigtig godt for alle lærere derude. Det skal der arbejdes for".

Læs mere

Afgivne stemmer per arbejdsplads

Afgivne stemmer per lokal lærerkreds

Powered by Labrador CMS