Debat

Noget om fondant og foxtrot... Og en hel masse om folkeskolen

Om lidt skal vi stemme til hovedstyrelsesvalget. Regitze Flannov er kandidat.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aften efter aften sidder vi i tv-blå stuer og følger næsten helt almindelige mennesker, der kæmper om at danse den bedste dans, bage den bedste kage eller synge den bedste sang. Hver aften er der en, der bliver sendt hjem. Og hver aften går de bedste videre i konkurrencen. Vi hepper på dem, vi holder med og læser interviews med deltagerne, mens vi spændt venter på det næste program i rækken.

Måske er det så fascinerende, fordi vi sidder og ser på almindelige mennesker, der er ualmindeligt dygtige til noget. Og måske er det blandingen af ”erfaring” og ”det friske pust”, der skaber det helt unikke, som disse programmer kan. For det er en svær balance at mestre linegangen mellem disse to udgangspunkter.

Lige om lidt skal jeg stemme til hovedstyrelsesvalget i Danmarks Lærerforening. Det er hverken en dansekonkurrence eller en sangkonkurrence. Og jeg kan ikke følge kampen på tv. Til gengæld har jeg gennem en årrække fulgt en af kandidaterne, Regitze Flannov, og det er Regitze, jeg hepper på. Det er Regitze, der får min stemme.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Regitze har nu siddet i hovedstyrelsen gennem sin første valgperiode. Hun er altså erfaren nu. Hun ved, hvad hun laver. Erfaring er noget, jeg sætter stor pris på; hvor var jeg, hvis jeg ikke havde haft erfaring at læne mig op ad i mit lærerliv? Og hvor var deltagerne i x-faktor uden 100vis af timers træning?

Samtidig er Regitze stadig ”ny”. Hun er tæt på og til at tale med. Og så brænder hun med al den energi, der skal til. Regitze brænder for fællesskabet. For fagbevægelsen. Og for folkeskolen. Men det der måske har den største betydning for, hvor jeg sætter mit kryds er, at jeg ved, at jeg sætter mit kryds ved en person, der kæmper lærernes og folkeskolens sag til den bitre ende. Det ved alle, der har hørt Regitze tage en diskussion om det, hun tror på.

Nu er det jo ikke en kagekonkurrence. Det er et hovedstyrelsesvalg. Måske knapt så eksotisk som fondant og mandelmasse, men jeg håber, du vil læse mere om Regitzes mærkesager her: http://www.dlf37.dk/nyheder/2015/oktober/valg-til-hovedstyrelsen eller følge Regitze Flannov på facebook.

Godt valg.

Katja Gottlieb, lærer

  

Powered by Labrador CMS