Niels Christian Sauer fylder 70 år

Folkeskolen.dk's flittigste og mest hyldede skribent og ivrig skoledebattør også i andre medier, 'folkeskolelærer emeritus' og tidligere medlem af Lærerforeningens hovedstyrelse Niels Christian Sauer fylder 70 år i dag, 17. marts.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Den man elsker, tugter man. Som tusindvis af lærere elsker jeg den grundlovsfæstede, frie folkeskole, og jeg har ikke lagt et helt arbejdsliv i den for at se passivt til, mens den igen og igen bliver forringet af tåbelige dispositioner, primært sat i værk af finansministeriet uden nogen som helst forankring i skolens verden", skrev Sauer for nylig i et af sine blogindlæg. Og det er i al sin enkelhed baggrunden for, at han til stadighed orker at deltage i debatten - ofte med synspunkter, han har har bragt til torvs mange gange før, men altid fornyet med sprogligt overskud. Og som han tilføjer i næste sætning:

"Alligevel vil det næppe overraske læserne af Folkeskolen, når jeg fortæller, at mit eget lærerliv har været lykkeligt. Også jeg har da oplevet konflikter og modstand i mit daglige arbejde, det hører med. Men jeg har som masser af lærere haft mange profesionelle sejre og så godt som altid haft glade elever og forældre samt gode relationer til såvel kolleger som ledelse.

Lærerarbejdets grundlæggende kvalitet ligger i forholdet til eleverne, og selv om dårlig politisk ledelse kan ødelægge meget, står den kendsgerning tilbage, at ingen kan hindre en lærer og en elev, der vil skolen og hinanden, i at bygge et frugtbart, menneskeligt givende lærer-elevforhold op".

Niels Christian Sauer gik på pension som lærer i 2015, hvor han også stoppede som hovedstyrelsesmedlem.

Men ind i mellem får en klasse på Ll. Næstved Skole besøg af ham, fordi han elsker den mundtlige fortælling i folkeskolen og gerne deler dens glæder med børnene. Fagbladet Folkeskolen var sidste år med, da han fortalte 2.e om David og Goliath:

Powered by Labrador CMS