Lærerne vil gerne stemme elektronisk

86 procent af kredsene er positive i den samlede vurdering af den elektroniske afstemningsform, som lærerne benyttede, da de tog stilling til overenskomstresultatet i foråret. Lærerne skal stemme elektronisk igen ved hovedstyrelsesvalget i december.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg tror, vi fik valgt rigtigt, da vi gik over til elektronisk afstemning. Det var et godt tidspunkt og en god måde, vi gjorde det på. Jeg har en forventning om, at når vi skal til at stemme til hovedstyrelsesvalget, så vil vi får en høj stemmeprocent", siger formand for organisationskontoret i DLF Per Sand Pedersen.

En rundspørge som DLF har foretaget viser, at langt de fleste kredse afholdte aktiviteter, der skulle få lærerne til computerne for at afgive deres stemme. Kun fem kredse oplyser, at der slet ikke blev afholdt aktiviteter i forbindelse med afstemninger om overenskomstresultatet.

Per Sand mener, at det er vigtigt, at man hjælper tillidsrepræsentanter og kredse godt igennem næste elektroniske afstemning.

"Vi har gjort os nogle erfaringer. Der er nogle ting, der kan gøres nemmere. Vi kan hjælpe tillidsrepræsentanterne mere".

Elektronisk afstemning på kongressen

På kongressen i næste uge skal de delegerede også tage stilling til vedtagelser og resolutioner ved hjælp af en elektronisk stemmeboks. Valget til næstformandsposten afgøres dog ved skriftligt.