Kritik af regeringsplan

Hovedstyrelsen diskuterede DLF's holdninger til regeringens ti skridt mod en bedre folkeskole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen vedtog en lang række kommentarer til regeringens plan 'Ti skridt mod en bedre folkeskole': 'Danmarks Lærerforening medvirker gerne i en dialog om, hvad der skal til, for at eleverne kan styrke deres indlæring, men vi stiller os spørgende over for finansieringen af regeringens mange udgiftskrævende forslag. Vi forudsætter, at udgifterne til de første fem punkter ikke tænkes finansieret via besparelser inden for de sidste fem. En sådan tænkning vil vi i givet fald tage skarpt afstand fra', hedder det i DLF's kommentarer.

I øvrigt fremhæver kommentarerne til de sidste fem punkter, at det er vigtigt, at børn, der allerede er indstillet til specialundervisning, ikke rammes, hvis man overfører midler til forebyggende indsats. Og at det ikke bør være økonomiske hensyn, der afgør, om børn kan komme i 10. klasse, idet elever fra 10. klasse ofte går videre med en erhvervsuddannelse.

hbj