Tjek stemmeprocenten hos dig i det interaktive kort nederst i artiklen.

Hver fjerde lærer har stemt: Se hvor mange der har stemt i din kommune

Lidt flere end 13.000 af lærerne har i skrivende stund sat deres stemmer på én eller flere af kandidaterne til valget om, hvem der de næste fire år skal sidde i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse.

Publiceret

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening består af formanden,næstformanden, 19 valgte medlemmer og formanden forSkolelederforeningen og for Lærerstuderendes Landskreds.

Den nye hovedstyrelse skal sidde indtil 2023. Valget er opdelt ito valggrupper: landets aktive lærere og børnehaveklasseledere skalvælge 18 hovedstyrelsesmedlemmer, mens fraktion 4 (pensionister)skal vælge 1 hovedstyrelsesmedlem.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

18 stemmer.

Så mange har alle medlemmer af Danmarks Lærerforening hver især, som de kan placere på den eller de kandidater, de ønsker der skal sidde i foreningens hovedstyrelse.

Startskuddet til valget lød i torsdags, og indtil videre har 23,9 procent af lærerne udnyttet muligheden til at afgive deres stemmer.

Lærerne har 18 stemmer, da det giver hvert medlem mulighed for at kunne stemme på præcis den besætning af hovedstyrelsen, medlemmet ønsker.  

Det er imidlertid også mulighed for at placere hele bunken af stemmer på én og samme kandidat.

Største tilslutning blandt lærerne i Fredericia

I skrivende stund har den største andel af lærerne i Fredericia Lærerkreds udnyttet muligheden for at stemme. Her har lige over halvdelen - nærmere bestemt 55 procent - placeret deres stemmer.

I den modsatte ende af skalaen har færrest af lærerne i Gribskov-Halsnæs Lærerkreds indtil videre valgt at stemme. Her er det kun 6 procent af lærerne, der endnu har stemt.

Da lærerne senest skulle vælge en ny hovedstyrelse tilbage i 2015, stemte 40,5 procent af lærerne.

Dengang opnåede Ballerup Lærerforening den højeste stemmeprocent. Her stemte 8 ud af 10 lærere. Færrest stemte i Gribskov - her var stemmeprocenten på 18 procent.

Der er 54.655 stemmeberettigede til årets valg, og afstemningen kører indtil tirsdag i næste uge kl. 16.