Debat

Fynsk anbefaling af Pia Jessen

Fem fynske lærerkredse bakker om Børnehaveklasselederforeningens formand Pia Jessen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved det seneste hovedstyrelsesvalg oplevede vi en meget høj valgdeltagelse. Det er godt for medlemsdemokratiet og et sundhedstegn for foreningen. Den høje valgdeltagelse og det store antal kandidater havde desværre den omkostning, at børnehaveklasselederne ikke blev direkte repræsenteret i hovedstyrelsen.

Det er et tilbageslag for foreningen, når hovedstyrelsen ikke afspejler medlemssammensætningen. Det er svært at have alle medlemsgrupper direkte repræsenteret i hovedstyrelsen, men en stor gruppe som børnehaveklasselederne burde have en fast plads på linje med de studerende og pensionisterne.

Ved suppleringsvalget stiller Børnehaveklasselederforeningens formand Pia Jessen op til den ledige plads i hovedstyrelsen. Det er kærkomment og en chance for at råde bod på HS-valget i 2019.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi kender Pia som en dygtig og arbejdsom formand for børnehaveklasselederne. Hun har ofte udmærket sig med gode indlæg på kongresserne og har været en dygtig repræsentant for DLF i mange sammenhænge. Hun har blandt andet været tydelig i den fagpolitiske debat i pressen og været ansvarlig for debatter på Folkemødet. Desuden har hun medvirket i mange politiske sammenhænge fx som sparringpartner i forbindelse med indførelsen af sprogvurderingen for de tosprogede i ghettoområderne og i forbindelse med udarbejdelse af Fælles Mål.

 Vi har brug for børnehaveklasseledernes stemme i hovedstyrelsen. Mangfoldighed giver bredde i den fagpolitiske debat og er med til at sikre, at alle medlemmer føler sig hjemme i foreningen. Pia vil dog ikke udelukkende arbejde for børnehaveklasselederne - hun har ofte vist, at hun har øje for hele foreningen. Hendes viden om og engagement i hele indskolingen vil styrke foreningens indsats for medlemmerne landet over.

Børnehaveklassen er elevernes og forældrenes første møde med folkeskolen, derfor er det enormt vigtigt, at vi styrker børnehaveklasseledernes muligheder for at give eleverne en tryg og lærerig opstart på deres skolegang. Allerede inden eleverne starter i skole, spiller børnehaveklasselederne en væsentlig rolle i forbindelse med overgangen fra børnehave til skole. Det er en vigtig indsats, som fortjener vores fokus ikke mindst i forhold til at få forældrene til at vælge folkeskolen til.

Vi anbefaler at stemme på Pia Jessen ved suppleringsvalget til hovedstyrelsen

Med venlig hilsen

Kredsstyrelserne i Odense Lærerforening, Vestfyns Lærerkreds, Øhavets Lærerkreds, Nordfyns Lærerkreds og Lærerkredsen Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg

Powered by Labrador CMS