Forslag til kongresvedtagelse

Danmarks Lærerforening forsamlet til kongres den 14.-16. september 2011 vedtager:

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De nyuddannede lærere skal sikres en god start på arbejdslivet som lærer.

Der er behov for en samlet indsats, sådan at læreruddannelsesstederne, ministeriet, kommunerne og de enkelte skoler påtager sig hver deres ansvar for at ruste de nyuddannede lærere til både den faglige undervisning og den mangfoldighed af opgaver, som ligger ud over den faglige undervisning.

Der er specielt behov for en indsats, der gør de nyuddannede klar til professionelt at kunne varetage skole-hjem-samarbejdet, klasselærerrollen, klasseledelse og konfliktløsning.

Danmarks Lærerforening vil derfor tage initiativ til oprettelse af en taskforce med repræsentanter fra læreruddannelsesstederne, ministeriet, skolelederne, kommunale chefer, Danmarks Lærerforening og Lærerstuderendes Landskreds med det formål at klargøre behovet for indsatser i forhold til ovennævnte opgave samt udfærdige indstillinger til Undervisningsministeriet og KL.

Indsendt af Roskilde Lærerforening