Forslag om urafstemning til formandsposten

Hovedstyrelsen skal i august diskutere et forslag til, hvordan DLF-formænd i fremtiden kan vælges ved urafstemning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen vil fremlægge et forslag til kongressen i oktober om, at kommende formænd i DLF skal vælges ved urafstemning. Men det er ikke sikkert, at et flertal i hovedstyrelsen bakker ideen op.

Det blev resultatet af en debat i hovedstyrelsen.

Der var så mange bolde i luften, at organisationsudvalget blev pålagt at komme igen med konkrete forslag til hovedstyrelsens møde i august. Her vil de så blive diskuteret og eventuelt sendt videre til kongressen.

At der skal være et forslag om urafstemning til formandsposten, var der enighed om. Også spørgsmålet om, hvordan hovedstyrelsen skal se ud i fremtiden - og hvordan den skal vælges - kommer op på augustmødet. Her er det heller ikke sikkert, at hovedstyrelsen ender med at foreslå forandringer. Der blev diskuteret ideer om valg på lister, en eller anden form for lokal tilknytning - og om det er bedre at bibeholde hovedstyrelsen med den sammensætning, den har nu.

hbj