DLF’s pensionister forlader SC

Den politiske styrke ligger ikke i SC, Statspensionisternes Centralforening, mener pensionisternes repræsentanter i DLF. Derfor melder hovedstyrelsen nu foreningen ud af pensionistsamarbejdet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 1998 besluttede DLF's kongres, at medlemmer af fraktion 4 ikke mere skulle kunne deltage i afstemninger om overenskomstaftaler, fordi aftalerne ikke handler om pensioner. Men samtidig meldte DLF så pensionistfraktionen ind i SC, Statspensionisternes Centralforening. I 2004 etablerede DLF et fast årligt møde for pensionisters og efterlønneres repræsentanter. Tanken var begge gange, at det skulle give en opprioritering af seniorpolitikken i DLF, og det har årsmøderne i høj grad betydet. Men ikke medlemskabet af SC, mener pensionisternes repræsentanter. Derfor indstillede fraktionens årsmøde i 2008, at DLF skulle melde sig ud af SC, så man kan bruge de menneskelige og økonomiske resurser bedre.

SC er paraplyorganisation for pensionister i en række fagforeninger. Ud over DLF er det blandt andre medlemmer fra postvæsenet, politi og Skat og lærere fra tekniske skoler, handelsskoler og frie skoler. Med 16.300 medlemmer udgør DLF over halvdelen af SC's i alt 27.800 medlemmer. Men der udbetales hvert år statspensioner til næsten 100.000 personer, så SC organiserer langtfra flertallet. Pensionisterne fra blandt andre DSB, Fængselsforbundet og en del af Akademikernes Centralorganisation holder sig uden for.

SC har ingen indflydelse

»Det er ikke SC, der har indflydelsen på vores vegne«, sagde Greta Jørgensen, da DLF's hovedstyrelse i tirsdags behandlede årsmødets forslag.

»Det er heller ikke i SC, de vigtige diskussioner foregår, og medierne henvender sig ikke til SC, men til den private organisation Ældre Sagen, når de vil høre meninger om pensionistforhold. Samlet mener vi derfor, at vi kan bruge vores resurser bedre andre steder, og at mit medlemskab af forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation er vigtigere«, argumenterede hun.

Der var fuld enighed i hovedstyrelsen om at forlade SC, og udmeldelsen får virkning fra 31. december. Hvordan de penge, der spares på budgettet fra 2010, skal bruges, tager hovedstyrelsen stilling til senere.

»Det er heller ikke i SC, de vigtige diskussioner foregår, og medierne henvender sig ikke til SC, men til den private organisation Ældre Sagen, når de vil høre meninger om pensionistforhold«. Greta Jørgensen