Debat

Anbefaling af Lars Holmboe: Fagforeningskamp er ikke noget, man med et samarbejde giver køb på

Som de sindige sønderjyder, vi er, kan vi godt forstå, hvis man ved første øjekast bliver en anelse forpustet af Lars Holmboes energiske engagement. Ved nærmere bekendtskab, finder man dog ret hurtigt ud af, at Lars har noget vigtigt på hjerte, og at det, der driver ham, er hans nærmest utrættelige kampgejst for DLF’s medlemmer. Det er et fortærsket udtryk, men Lars brænder vitterligt og nærmest i bogstaveligste forstand for vores fælles kamp.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man tror, at A20 er et knæfald for KL eller blot en dialog om samarbejde uden handling, skal man blot se på Lars for at vide, at her er en lærer, der udover at have ageret fødselshjælper for en central arbejdstidsaftale, på ingen måde har kastet håndklædet i ringen, ej heller er han en lærer, der tager sig til takke med noget som helst. For Lars er A20 den start, vi har ventet på meget længe, og han er nærmest forbilledet på ét af de elementer, A20 har potentialet til at vække til live igen – engagerede lærerstemmer på lærerværelset, der med deres fagprofessionelle viden og erfaring debatterer og drøfter folkeskolens udvikling med skolens ledelse, så lederne i langt højere grad bliver ledere af en pædagogisk og didaktisk virkelighed og i mindre grad økonomibestyrer. Her spiller tillidsrepræsentanterne sammen med kredsene en afgørende rolle, og som Lars siger det, kræver det uddannelse af og tid til tillidsrepræsentanterne, så de kan være fagforening derude, hvor medlemmerne er. Fagforeningskamp er ikke noget, man med et samarbejde giver køb på.

Når vi vælger at bakke op om Lars’ kandidatur til hovedstyrelsen, hænger det sammen med hans engagement og kampgejst, som han blandt andet viser ved at være en ivrig debattør i den offentlige debat, men også hans enorme mod til at sætte handling bag ordene. Det viste Lars, da han padlede ud i ukendt farvand som lærerrepræsentant i Lærerkommissionen. Hvor mange lærere havde turdet det? At bevæge sig ind i en så konfliktfyldt arena kræver både mod, håb, idealisme, kritisk sans og en indædt tro på DLF’s fagpolitiske styrke.

Så skulle man måske tro, at når det gælder DLF, er Lars sådan en halleluja-type på niveau med de såkaldte læringskonsulenter, der med reformens indførelse helt ukritisk drog rundt i landet som varme fortalere for den ”evidensbaserede” læringsmålstyrede undervisning. Lars er kritisk optimist, og derfor bliver de undrende og kritiske spørgsmål ikke kun peget udad, men også indad i DLF. Det er både sundt, udviklende og nødvendigt for vores forening.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Derfor anbefaler vi medlemmer af DLF til at give Lars Søltoft Buur Holmboe deres stemme til det supplerende hovedstyrelsesvalg, der løber fra den 1.-10. marts 2021 – så giver I også jeres kolleger i Syd en stemme ind i hovedstyrelsen.

Mads Lund, kredsformand Aabenraa Lærerkreds

Lars Pedersen, kredsformand Haderslev Lærerkreds

Henrik Jakobsen, kredsformand Tønder Lærerkreds

Nanna Stryhn-Johnsen, kredsformand Sønderborg Lærerkreds

Powered by Labrador CMS