Vi skal begynde at forberede støtte til de privatansatte, når de skal forhandle overenskomst i 2020, opfordrede Inge Margrethe Thomsen.

Lærer: Bak op om de privatansattes overenskomst

Planlæg allerede nu, hvordan Lærerforeningen vil støtte de ansatte i det private erhvervsliv, når de i skal forhandle overenskomst i 2020, lød det fra en delegeret på DLF’s kongres i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De offentlige ansatte stod sammen, da overenskomstforhandlingerne langsomt bumlede frem i foråret. Men også fagbevægelsen på det private arbejdsmarked støttede lærerne, og det forpligter, mente Inge Margrethe Thomsen fra Københavns Lærerforening fra talerstolen på Danmarks Lærerforenings kongres i København i dag.

"Ud over vores sammenhold, så betød det rigtig meget med den støtte vi fik fra mange arbejdspladser på det private arbejdsmarked. Det var noget, der varmede", sagde hun og fortalte, hvordan Bygge- Jord og Miljø-arbejdernes Fagforening i København har lavet en plakat med billeder fra 100 forskellige arbejdspladser, som viser støtte til de offentlige ansatte.  

"Men det er noget, der forpligter, når man får støtte fra andre. Det er jo sådan, at det private skal ud og forhandle overenskomst i 2020, et års tid før os andre. Og der betyder det også noget, hvad vi gør", sagde hun og opfordrede til, at Lærerforeningen allerede nu  begynder at planlægge, hvordan man vil støtte de privatansatte. 

"Min opfordring er, at vi lokalt og centralt begynder at tænke på, hvordan vi kommer ud og støtter dem i 2020. Det skal vi. Det skal ikke være noget hovsa, når det kommer. Vi skal have gjort noget. Jeg tror, vi står os bedst ved at stå sammen - både det private og det offentlige".

Og formand for DLF Anders Bondo Christensen sagde, at han var glad for, at emnet blev rejst, og at er et vigtigt emne.

"Vi står ikke alene med det her. Vi har også stor og solid opbakning i den private sektor. Det var jo helt enestående. Men da murerne dukkede op med deres pølsevogn uden for Forligsinstitutionen, så gav det en helt særlig stemning - hold da op - vi står ikke alene med det her, vi har også stor og solid opbakning i den private sektor", sagde han.