Lad os tænke os godt om, inden en sammenlægning, sagde Vibeke Lynge, Taastrup.

Arbejdet for en ny hovedorganisation fortsætter

Skal der fortsat være både et LO og et FTF? Lærerforeningens kongres har i dag diskuteret det arbejde, der er gået i gang i FTF og LO med henblik på en mulig sammenlægning af de to hovedorganisationer. DLF-formanden fik mandat til at køre videre med arbejdet og lovede bestemt, at der vil være en kongres før en eventuel fusion.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En fælles hovedorganisation har været diskuteret et stykke tid, og som kredsformand Ane Søegaard fra Frederiksberg Lærerforening sagde, er det næppe det emne, der presser sig mest på hos medlemmerne af DLF. Flere var på talerstolen for at sige, at det er vigtigt, at fagbevægelsen består og er stærk, men at man ikke må involvere sig i et partipolitisk samarbejde. DLF skal fortsat være partiuafhængig og der skal ikke være nogen socialdemokratisk styring her. Heller ikke i en eventuel fusion skal et parti fremhæves.

DLF går ind i valgkampen sammen med LO og FTF

Jeanette Sjøberg fra hovedstyrelsen sagde, at forhandlingsfællesskabet skal fungere som en paraply over den danske model, men at en sammenlægning af de to hovedorganisationer er en ret kompleks størrelse og ikke noget, der er fuld enighed om i hovedstyrelsen. Hun ønskede at forhandlingerne blev mere åbne om emnet.

Bondo: Lang vej til fusion mellem LO og FTF

"Diskussionen kører jo også på, hvor beslutningerne egentlig bliver taget - på Christiansborg eller i EU? Og vil den danske model overleve? Kan et forpligtende samarbejde måske gøre det", spurgte hun.

Vibeke Lynge, Høje-Taastrup, kunne frygte, at en for bred hovedorganisation ville blive tandløs og sagde, at hun er mere enig med nogle fagforeninger i både LO og i FTF end med andre. Lad os tænke os godt om, inden en sammenlægning, pointerede hun.

"Jeg frygter ikke, at en stor hovedorganisation vil blive tandløs, og man kan også sige, at FTF's indflydelse er til at overse, så hvis LO har større gennemslagskraft, så er det da bedre. Vi er af historiske grunde med i FTF", sagde Anders Bondo Christensen og understregede, at punktet i hvert fald vil blive taget op igen på en kongres, for det vil være dér, man skal beslutte en eventuel fusion eller øget samarbejde.