Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv pcr-test.
Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv pcr-test.

Markant fald i smitten fortsætter: Når samme niveau som før genåbningen

Kurven ser for alvor ud til at være knækket. Sidste uge var antallet af nysmittede lærere nede på samme niveau som årets første uge. Tæt på hver anden lærer har været smittet i løbet af årets første to måneder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smittetallene blandt grundskolelærerne var sidste uge det laveste, siden skolerne genåbnede efter nytår.

Det sker samtidig med, at næsten halvdelen af grundskolelærerne nu har været smittet i løbet af årets første to måneder.

Det viser de nyeste brancheopdelte smittetal fra Statens Serum Institut, der opgøres én gang om ugen.

Sidste uge testede 3.083 grundskolelærere positiv for covid-19. Det svarer til, at 2,68 procent af lærerne testede positiv i løbet af ugen.

Det er ikke set lavere siden uge 1, hvor andelen af nysmittede lærere lå på 2,45 procent. En uge, hvor skolerne halvvejs i ugen genåbnede fra at have holdt fysisk lukket siden 15. december.

Med de nyeste smittetal har 53.422 grundskolelærere alene i januar og februar haft corona. Det er 46 procent af grundskolelærerstaben.

Samlet har 64 procent af lærerne haft corona mindst én gang siden pandemien kom til Danmark. 78,9 procent af grundskolelærerne har fået et tredje vaccinestik.

Siden mandag i sidste uge er der ikke længere anbefaling om to ugentlige test af lærere og elever.

De nyeste smittetal dækker test foretaget fra 21. februar til 27. februar.

Powered by Labrador CMS