Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test.

Hver tredje lærer har fået corona i år: Men smitten falder for første gang

Hver tredje lærer har nu haft corona siden nytår, viser de nyeste smittetal. Til gengæld er der for første gang i 2022 et lille fald i antallet af nysmittede lærere i løbet af den seneste uge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

9.490 grundskolelærere fik sidste uge en positiv coronatal. Det er 331 færre end ugen før, og det markerer derfor for første gang siden nytår et fald i antallet af nysmittede lærere i grundskolen.

Det viser de nyeste brancheopdelte smittetal fra Statens Serum Institut.

Tallene viser også, at hver tredje lærer i løbet af de første fem uger af 2022 har fået konstateret corona, og samlet har hver anden lærer haft corona en eller flere gange, siden pandemien kom til Danmark.

Skolelederformand ønsker ny teststrategi: Hvorfor skal vi teste steder med lav smitte?

De nyeste smittetal for lærerne kommer samme dag, som skolelederformand Claus Hjortdal har udtalt, at han ikke ser nogen grund til, at der anbefales to ugentlige test af elever på alle landets skoler.

Ifølge lærerformanden bør skoler i områder med lav smitte have lov til at droppe at teste.

I løbet af sidste uge fik lige over 1.000 grundskolelærer desuden deres tredje vaccinationsstik. Dermed har 77,7 procent af lærerstaben et boosterstik.

De nyeste smittetal dækker test foretaget fra 31. januar til 6. februar.