Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test.
Grafen viser andelen af personer inden for brancherne 'grundskolen', 'undervisning generelt' og 'befolkningen', der i den pågældende uge fik en positiv test.

For anden uge i træk falder smitten en smule blandt lærerne

For anden uge i træk er der et mindre fald i andelen af nysmittede lærere. Det sker samtidig med, at tæt på 6 ud af 10 lærere nu har haft corona.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge fik 8.264 grundskolelærere en positiv test for corona. Det er 13 procent færre end ugen før - og det er samtidig anden uge i træk, at der er sket et fald i andelen af nysmittede lærere. 

Det viser de nyestes brancheopdelte smittetal fra Statens Serum Institut.

Den seneste uges smittetal er første gang i fire uger, at antallet af nysmittede lærere på en uge er under 9.000.

Mens der er et mindre fald i smitten blandt lærerne, er der omvendt en mindre stigning i smitten i den samlede befolkning, viser de samlede smittetal fra den seneste uge.

Med antallet af smittede i sidste uge er andelen af grundskolelærere, der har haft corona siden nytår nu oppe på 39 procent.

Siden coronaepidemien kom til Danmark har 57 procent af lærerne fået konstateret corona mindst én gang. I den samlede befolkning er det tal 38 procent.

590 lærere har den seneste uge fået et tredje vaccinestik. Dermed er andelen af revaccinerede lærere oppe på 78,3 procent. 

På mandag, hvor flertallet af lærere vender tilbage efter vinterferien, er der ikke længere en anbefaling om to ugentlige test.

De nyeste smittetal dækker test foretaget fra 7. februar til 13. februar.

Powered by Labrador CMS