Mette Frederiksen kunne sent i går aftes fremlægge en langsigtet genåbningsplan. Nye Borgerlige forlod som eneste parti forhandlingerne.
Mette Frederiksen kunne sent i går aftes fremlægge en langsigtet genåbningsplan. Nye Borgerlige forlod som eneste parti forhandlingerne.

Genåbning: 5.–8. klasse kommer i skole igen efter påske

Et bredt flertal af Folketinget kunne kort før midnat præsentere en langsigtet genåbningsplan, der bl.a. betyder, at elever i 5. til 8. klasse den 6. april kan vende tilbage til skolen med halvtreds procent fremmøde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Statsminister Mette Frederiksen fremlagde sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet en samlet rammeaftale for genåbningen af Danmark. Rammeaftalen betyder, at eleverne i 5. til 8. klasse kan komme tilbage på skolen med halvtreds procent fremmøde efter påske. Det vil sige, at eleverne kan få undervisning på skolen hver anden uge, præciseres det i aftalen. 

I rammeaftalen står, at "den nuværende model for test i uddannelsessystemet fastholdes". I folkeskolen anbefales det, at elever over 12 år bliver testet to gange om ugen, når de møder i skole.

Læs mere

Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark

Powered by Labrador CMS