Kan det reducere det sygefraværet og i øvrigt også derved mindske det pres, der ved en influenzaepidemi vil komme på hele testsystemet, er det godt, mener formand for Randers Lærerforening Leif Plauborg.
Kan det reducere det sygefraværet og i øvrigt også derved mindske det pres, der ved en influenzaepidemi vil komme på hele testsystemet, er det godt, mener formand for Randers Lærerforening Leif Plauborg.

Corona-vinter: Tilbyder alle ansatte influenzavaccine

De offentlige arbejdspladser har ikke brug for endnu en virus denne vinter, og derfor har Randers Kommune besluttet at tilbyde gratis influenzavaccination til alle ansatte. Formand for Randers-lærerne Leif Plauborg opfordrer til, at man tager imod tilbuddet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi synes, at det i den nuværende situation er et godt tilbud, der kan bidrage til at reducere sygefraværet", siger Leif Plauborg. "En række af symptomerne på influenza og covid-19 er de samme, og det betyder, at selv milde influenzasymptomer kan medføre sygefravær ud over det ellers normalt nødvendige grundet behovet for test og ventetiden".

Skolerne er i forvejen ramt af fravær, når lærere på skift skal afvente test for coronavirus. Hvis man kan undgå influenza-fravær vil det på mange måde bidrage positivt til arbejdet og undervisningen ude på skolerne, mener formanden for Randers Lærerforening. Han opfordrer lærerne til at tage imod kommunens tilbud, men understreger, at det er frivilligt. 

Direktionen i Randers Kommune tog beslutningen om at tilbyde influenzavaccine til alle medarbejdere i slutningen af sidste uge, og skolerne har netop modtaget information om, hvor medarbejderne skal henvende sig for at blive vaccineret. Samlet har Randers Kommune omkring 8500 ansatte, som altså nu får mulighed for at blive vaccineret.

Powered by Labrador CMS