Sendes eleverne tidligere hjem på juleferie skal de stadig leve op til det samlede undervisningstimetal. I dette skoleår er det 1.100 undervisningstimer for indskolingen, 1.320 timer for melletrinnet og 1.400 timer for udskolingen.
Sendes eleverne tidligere hjem på juleferie skal de stadig leve op til det samlede undervisningstimetal. I dette skoleår er det 1.100 undervisningstimer for indskolingen, 1.320 timer for melletrinnet og 1.400 timer for udskolingen.

KL: Kommuner kan vælge at sende eleverne på tidlig juleferie

Rettet 11/12: Det er nødlovgivning, der gælder for folkeskolen p.t. og ikke folkeskoleloven, som KL's blad Danske Kommuner skrev i går. KL fastholder dog, at det er det op til kommunerne, om de vil tilbyde onlineundervisning eller sende eleverne på tidlig juleferie fra onsdag. KL regner dog ikke med, at mange kommuner vil vælge ferien.

Publiceret

For andet år i streg vakte det en vis forvirring, da statsminister Mette Frederiksen trådte frem på et pressemøde og sagde, at eleverne nu får lidt tidligere juleferie.

For Undervisningsministeriet har planlagt med onlineundervisning for de hjemsendte elever ligesom under de tidligere nedlukninger.

Og da man endda forventer, at endnu flere elever i år skal modtage fysisk nødundervisning på skolen, er der lagt op til alt andet end ferie for de ansatte, der både skal levere undervisning på skolen og på distancen.

Men det kan faktisk blive til virkelighed med lang juleferie for danske skoleelever fra på onsdag.

For i dag oplyser KL til mediet Danske Kommuner., at det er op til kommunerne selv, om de vil tilbyde fjernundervisning eller sende eleverne på tidligere juleferie.

Rettet 11/12: Her citerede vi i går Danske Kommuner for, at det i modsætning til sidste år ikke er en nødlov, men folkeskoleloven, der gælder. Men Folketinget har forlænget nødloven frem til jul, og behandlingen af yderligere en forlængelse er i gang og forventes vedtaget inden jul. Danske Kommuner har derfor rettet artiklen. Red.

"Aflysning af undervisning i dagene inden juleferien vil derfor betyde, at de pågældende undervisningstimer skal indhentes senere i skoleåret for at leve op til fagets årsnorm", siger Peter Pannula Toft, børn- og skolechef i KL, til Danske Kommuner.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kommunerne skal derfor overveje hvor mange timer, der i så fald skal 'flyttes' til senere på skoleåret, og hvorvidt de er muligt at få det hele til at passe med justeringer af skemaer, pres på lokaler, længere skoledage og så videre".

Derudover skal skolens ferieplan godkendes af kommunalbestyrelsen, og det kan være svært at nå inden den 15. december, påpeger Peter Pannula Toft.

"Vi forventer derfor ikke, at det er en løsning, mange kommuner kommer til at anvende", siger han.

Powered by Labrador CMS