Smitteudbrud med B117 på skole med nødundervisning

12 ansatte på Bjørnehøjskolen i Gribskov Kommune er testet positive for covid-19, og lige så mange hjemsendt som nære kontakter. Foreløbig står det klart, at halvdelen af smittet med en muteret variant. Smitten har spredt sig, mens skolen kun var nødåben.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(artiklen er opdateret med nyeste smittetal og kommentarer fra den lokale lærerformand, red.)

Det er pludselig gået hurtigt, fortæller skoleleder Ole Petersen til Sjællandske Medier. Han er selv sendt i 14 dages isolation, mens han venter på testsvar. Ved den engelske variant af coronavirus kræves 14 dages isolation.

Smitten har spredt sig i sidste uge, hvor skolen i Annisse Nord var åben for nødundervisning og nødpasning. 

Formand for Gribskov Lærerforening Michael Bie Andersen kender ikke mere til udbruddet, end han har kunnet læse sig til i avisen. Han har kontaktet tillidsrepræsentanten på skolen, som vil sørge for, at lærere, der er smittede, anmelder det som en arbejdsskade.

Bekymring for åbning mandag

Bekymring for åbning mandag

Han har modtaget flere opkald fra bekymrede lærere i kommunen.

"De er bekymrede over de udmeldinger, der kom først på ugen. Her lød det, at der skulle være fuld genåbning med fuldt timetal. Man har altså tænkt sig at genåbne på fuld kraft på Bjørnehøjskolen. Nogle af de andre skoler har valgt en anden løsning. Men jeg tror, at man er ved at revidere alting lige nu", siger Michael Bie Andersen til folkeskolen.dk

Et problem er, at skoler og kommuner kun har de retningslinjer, som blev udstukket i foråret at forholde sig til. Dengang var udmeldingen, at man skulle lukke ned i de områder, hvor der opstod smitte på en skole.

"Der er virkelig en udfordring. For kommunen kan p.t  kun planlægge efter er de retningslinjer fra sidst. Og i de retningslinjer tager man ikke højde for, at der er nye varianter, som er mere smitsomme. Spørgsmålet er om det ændrer noget, at man har gang i en ny variant", lyder det fra Michael Bie.

Flere lærere, der har ringet til ham, er bekymrede for rengøringsstandarden på skolerne ved genåbningen.

"Hvis rengøringen er på samme niveau som i foråret, så er man ikke helt tryg. Nu har der været det her kæmpe smitteudbrud, og flere spørger, om man nå at desinficere. Så alle står og venter på, at der kommer en udmelding om, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at åbne skolen".

Flere lærere, som Michael Bie har talt med, ønsker at Bjørnehøjskolen holder lukket indtil efter vinterferien.

"Jeg kender ikke skolen helt ned i detaljer. Men umiddelbart er min tanke også, at det ville være mere trygt, hvis man venter med at åbne skolen til uge 8. Det er i sidste ende en sundhedsfaglig vurdering. Jeg vil opfordre kommunen til at kontakte sundhedsmyndighederne".

Han mener også, at det kan være svært at byde velkommen til 0.- 4. klasse på Bjørnehøjskolen, når så mange ansatte ikke kan være på skolen på grund af smitteudbruddet.

"Vi afventer alle en udmelding fra kommunen", siger Michael Bie.

Læs mere

sn.dk: "Udbrud på skole: 10 smittet med engelskvariant"

Powered by Labrador CMS