Udviklingen i andel smittede blandt henholdsvis ansatte i grundskolen, i undervisningssektoren generelt og i hele den danske befolkning.
Udviklingen i andel smittede blandt henholdsvis ansatte i grundskolen, i undervisningssektoren generelt og i hele den danske befolkning.

Smittetallet stiger blandt grundskolelærere

Da en elev på Glostrup Skole blev testet positiv, lovede smitteopsporingsenheden at kontakte skolen. Det skete bare ikke - med det resultat, at lærer Anette Krongaard nåede at være på arbejde med smitte, så alle hendes klasser og nærmeste kolleger måtte hjemsendes.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de første mange uger af skoleåret lå folkeskolelærerne ikke højt i smittestatistikken, men nu er andelen af grundskoleansatte, der har haft en positiv covid-19-test, næsten 40 procent højere end andelen blandt befolkningen generelt.

Statens Serum Instituts opgørelser siger dog ikke noget om, hvorvidt smitten er sket på arbejdspladsen eller et andet sted.

 

Udviklingen i antal ansatte i grundskolen med en positiv covid-19-test uge for uge. Kilde: Statens Serum Institut

Anette Krongaard, lærer på Glostrup Skole, er dog helt sikker på, at hun er blevet smittet af en elev i en af sine klasser, og hun har også - som Danmarks Lærerforening opfordrer til - meldt covid-19 som mulig arbejdsskade via sin arbejdsgiver for det tilfælde, at der skulle komme senfølger. Heldigvis har hun dog ikke været syg.

"En mor var hjemme og afventede testsvar, og da hun fredag eftermiddag fik besked om, at hendes test var positiv, ringede hun sin datter hjem fra skole", fortæller Anette Krongaard.

Resten af klassen mødte op i skole mandag og også tirsdag. Først tirsdag efter arbejdstid, i en Aula-tråd om julepakker, der skal i karantæne, opstår der en misforståelse, hvor en far tror, det er klassen, der er i karantæne. Først da bliver pigens mor nervøs og spørger, om skolen slet ikke har fået besked.

"De havde fået besked allerede i weekenden om, at pigens test var positiv, og havde aftalt med smitteopsporingsenheden, at de skulle kontakte skolen. Det var bare ikke sket", fortæller Anette Krongaard. 

Det kunne være gået helt galt

Det kunne være gået helt galt

Hun blev selv testet onsdag. Torsdag morgen var hun ude at løbe.

"Jeg kunne godt mærke, at det var en af de rigtig seje løbedage, hvor jeg var meget forpustet, og da jeg kom hjem, havde jeg fået svar. Min test var positiv".

Anette Krongaard har ikke været tæt på andre smittede end sin elev, så hun er sikker på, hun er blevet smittet i undervisningen. To klasser, et sproghold og 12 af Anette Krongaards kolleger måtte hjemsendes og testes, fordi hun havde været sammen med dem mandag og tirsdag. Til alt held var hun dog den eneste, der var smittet - og hun har ikke mærket andet til sygdommen end lidt tæt næse og en smule stakåndethed. 

"Det var bestemt ikke noget, jeg ville være blevet hjemme for, så der er nok mange usylige smittekæder. Det kunne være gået helt galt", siger Anette Krongaard.

Folkeskolen vil gerne kaste lys over, hvor mange lærere, der bliver smittet på skolen. Har du grund til at tro, at du er blevet smittet med coronavirus på jobbet? Så kontakt redaktionen på folkeskolen@folkeskolen.dk eller klik her

Læs mere

Statens Serum Instituts covid-19-overvågningsdatamed bl.a. brancheopdelt statistik

Powered by Labrador CMS